Stvarna junakinja i realan život: Osam važnih lekcija koje nas je naučila Bridžit Džons

26.04.2021

18:50 >> 16:35

0

Ne dozvolite da potraga za savršenstvom preuzme vaš život jer kako kaže gospodin Darsi - možda si savršena baš takva kakva jesi

Stvarna junakinja i realan život: Osam važnih lekcija koje nas je naučila Bridžit Džons
Copyright Profimedia

Filmski serijal od tri nastavka, “Dnevnik Bridžit Džons”, snimljen prema trilogiji Helen Filding vinuo je glumicu Rene Zelveger u zvezde. I kada razmislite, teško da biste ikoga drugog mogli da zamislite u toj ulozi.

Ona je promenila pojam glavne junakinje u romantičnim komedijama i dala nam neke važne lekcije za život.

Živimo u eri perfekcije, gde filtrirani selfiji i naizgled savršeni životi vladaju na društvenim mrežama, pa deluje da se normalni ljudi sa svojim zbrkanim životima nikako ne uklapaju. Zato, ko će bolje da nas podseti kako da se suočimo sa totalnom zbrkom i momentima neuspeha od Bridžit?

Ovo je njenih osam lekcija koje treba dobro da zapamtite:

Prvi utisak nije uvek tačan

Bridžit je bila na korak da otkači sirotog Marka Darsija zbog pletenog božićnog džempera, dok je njen ulickani šef Danijel Kliver izgledao kao muškarac njenih snova. Ali ispostavilo se da je Darsi sjajan momak i zapravo čovek njenih snova. Ne sudi o knjizi prema koricama!

Prijatelji su sjajni

Lakše je izboriti se sa svim životnim nedaćama kada imaš prijatelje uz sebe. Kada ti zatreba rame za plakanje, drugarica sa kojom ćeš se kikotati ili sočno psovati, okruži se ljudima koji te vole i sve će biti lakše i bezbolnije.

Uvek proveri “dress code”

Dva puta proveri “dress code” pre nekog događaja. Čak i ako ne biste uradili nešto ekstremno poput toga da se na zlatnoj svadbi svoje tetke pojavite obučeni kao “Plejboj” zečica, ipak se može dogoditi da odaberete neadekvatnu garderobu ako niste pažljivi.

Ne idite ležerno obučeni na večernju koktel žurku, ne dozvolite da pogrešite samo zato što niste odvojili dva minuta da pročitate pozivnicu.

Profimedia

Padni, ali brzo ustani

Možda niste bili u situacijama kao što je Bridžit, da se spuštate niz vatrogasnu šipku dok ispod suknjice nosite bapske gaće ili da izgubite suknju u metrou, ali sigurno ste doživeli situaciju u kojoj ste poželeli da vas proguta zemlja.

U životu će vam se događati da padnete, ali treba odmah da ustanete. Šta god da je u pitanju, vratite se u ring i nastavite da se borite.

Ne moraš da budeš savršen

Svet, kao i Kolin Firt zaljubili su se u Bridžit i njene nesavršenosti. To što ne zna da kuva, njena verbalna dijareja, kao i bapske gaće koje je nosila nisu je učinile neprivlačnom, već onim što jeste – Bridžit. Ne dozvoli da potraga za savršenstvom preuzme vaš život jer kako kaže gospodin Darsi – možda si savršena baš takva kakva jesi.

Tvoja kilaža te ne definiše

Ne treba da nas definišu brojevi na skali. Treba da se osećaš prijatno u svojoj koži, da si zdrav i snažan, kakvo god telo da ti je priroda dodelila. Stajanje na vagu svakog jutra neće doneti neko zadovoljstvo.

Profimedia

Uloži u sopstvenu negu

Bridžit je vodila računa o sebi i pre nego što je to označeno kao poželjan velnes trend. Možda nije meditirala ili vežbala, ali je stalno zapisivala svoja osećanja. Pisanje je bilo njen ventil, uz male kućne karaoke u pidžami.

Nikada nije kasno da dosegneš svoje snove

Ne dozvoli da te godine, bračni status ili strah zaustave u promenama koje želiš da uneseš u svoj život. Bridžit odbija da odustane, čak i posle nekoliko “davljenja” u sladoledu, podseća nas da je sve moguće u bilo kom trenutku naših života.

pročitajte još

 

 

 

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike