Sastojak iz kuhinje stavite pod jastuk: Spavajte kao beba cele noći i probudite se orniji nego ikad

16.06.2024

07:42

0

Autor: V. I.

Otkrijte kako vam jedan začin može pomoći da se bolje odmorite i regenerišete

Sastojak iz kuhinje stavite pod jastuk: Spavajte kao beba cele noći i probudite se orniji nego ikad
Copyright Freepik

Stari narodi su lovoru pripisivali magične moći, ali njegova opuštajuća i protivupalna svojstva potvrđuje i moderna nauka. Više-manje, trećinu života provedemo spavajući, ali bitno je da je naš odmor kvalitetan i da nas regeneriše kako bismo se bolje suočili s izazovima dana. Mnogi od nas pate od nesanice, često se bude tokom noći ili se loše odmaraju, što rezultuje time da dan počinjemo umorniji nego što smo otišli u krevet. 

Pre nego što posegnemo za lekovima koji obećavaju miran i neometan san, bolje je da isprobamo prirodne metode koje su efikasnije i manje štetne za naš organizam. Jedan od takvih lekova, koji su praktikovali još antički narodii, sastoji se od stavljanja lovorovog lista ispod jastuka pre spavanja.

Svojstva i blagodati lovorovog lista

Lovorov list ima brojne prednosti koje doprinose boljem snu:

Probavna i antibakterijska svojstva: Čaj od lovora odličan je kod dijareje ili za pospešivanje pravilne probave, a sirup s lovorom i  medom umiruje nadraženo grlo.

Opuštajuća i umirujuća svojstva: Pijenje čaja od lovorovog lista ili udisanje njegovog mirisa pomaže u snižavanju krvnog pritiska, oslobađanju od napetosti i smanjenju nivoa nervoze i stresa, što omogućava bolji san.

Ublažavanje bolova u PMS-u: Lovor ublažava bolove predmenstrualnog sindroma, pogoduje mirnom odmoru, čak i ženama u reproduktivnoj dobi.

Unsplash
 

 

Magične moći lovorovog lista

Osim zdravstvenih koristi, postoji još jedan razlog zašto bi trebalo da spavate s lovorovim listom pod jastukom – verovanje iz narodne tradicije da lovor ima magičnu moć.

Prema predanju, lovor može imati značajan uticaj na naše snove. Ako imate brigu koja vas tišti ili misao koja vam ne da mira, spavanje s listom ove biljke pod jastukom može vam pomoći da "sanjate" rešenje svog problema, koje ćete moći sprovesti u delo kada se probudite.

Takođe, ako stavite tri suva lista lovora u novčanik, možete očekivati finansijsko čudo.

Kako koristiti lovorov list za efikasnije buđenje

Stavite nekoliko listova u sobu ili ispod jastuka kako biste udisali njegov miris dok spavate. Teko ćete iskoristiti njegove magične i umirujuće moći.

Kvalitetan san je ključan za naše zdravlje i dobrobit. Korišćenjem prirodnih metoda, poput lovorovog lista, možemo poboljšati naš san i smanjiti stres.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike