Stogodišnjakinja šalje važnu poruku: Za dug i srećan život važno je da nikada ne radite ove dve stvari (VIDEO)

15.04.2024

21:21

0

Autor: K. B.

Žena koja je napunila neverovatnih 107 godina otkrila je tajnu koja joj je pomogla da u sreći dočeka duboku starost

Stogodišnjakinja šalje važnu poruku: Za dug i srećan život važno je da nikada ne radite ove dve stvari (VIDEO)
Copyright Profimedia

"Teško je shvatiti kako su godine prošle i da svako može da doživi ovakav dug život i uživa u njemu", izjavila je Lilijan Mortimer. Možda se pitate koliko je teško živeti 107 godina, ali Lilijan tvrdi suprotno.

"Uživajte u aktivnostima, provodite vreme na bazenu, radite koliko možete. Bio je to divan život", rekla je Mortimer. Ona savetuje izbegavanje alkohola i negativnih ljudi, jer oboje mogu biti štetni po zdravlje.

 

 

Mortimer veruje da je to što nije konzumirala alkohol doprinelo njenom zdravlju i dugovečnosti. Redovno se zdravo hranila, bavila se fizičkim aktivnostima i pazila na sebe. Takođe, nasmejala je mnoge kada je rekla da joj je dugotrajno samovanje prijalo, budući da je dugo bila udovica.

Zato je važno birati s kim provodimo vreme. Ako smo okruženi pozitivnim ljudima, koji nas podržavaju i čine srećnima, bićemo zadovoljniji i ispunjeniji. Lilijan je srećna jer ima unuka koji brine o njoj.

Kada je reč o ishrani, Mortimer se pridržava zdrave ishrane: jede puno zelenog povrća, voća, zobenih pahuljica i klica. Za doručak preporučuje žitarice ili musli sa klicama i nemasnim jogurtom. Nakon nekoliko dana ovakve ishrane, osećaćete se jače.

Profimedia
 

Pre odlaska na posao, preporučuje masažu celog tela uz pomoć masažne rukavice za kupanje. Nakon toga, istuširajte se i nanesite mleko ili ulje na telo. Ispravljanje leđa dok sedite ili hodate može ublažiti umor, jer nepravilnim držanjem tela pritiskate unutrašnje organe i opterećujete telo.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike