Rekla, pa porekla: Opra Vinfri priznala da je ipak uzimala lek za mršavljenje, ali je pored toga promenila još neke navike

15.12.2023

06:41

0

Autor: V. I.

Poznata voditeljka se bukvalno istopila, ali sad je prvi put bila iskrena do kraja

Rekla, pa porekla: Opra Vinfri priznala da je ipak uzimala lek za mršavljenje, ali je pored toga promenila još neke navike
Copyright Profimedia

Opra Vinfri, poznata TV voditeljka, zapanjila je sve svojom novom, nikad vitkijom figurom, za koju je tvrdila da su zaslužni zdrav život i posebna dijeta, bez korišćenja medikamenata. Međutim, u najnovijem intervjuu voditeljka je priznala da je ipak uzimala lekove za mršavljenje kako bi održala teško stečenu težinu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oprah (@oprah)

"Činjenica da postoji medicinski odobren recept za kontrolu težine i održavanje zdravlja tokom mog života je vrsta olakšanja, iskupljenja, poklona“, rekla je Opra za magazin People.

Poznata TV ličnost, koja se proslavila tok šouom "Opra", koji je trajao 25 sezona i stekao ogromnu popularnost i van granica Amerike, sve vreme je morala da se bori protiv viška kilograma. Dodatno je otežavalo to što je bila omiljena tema u javnosti.

"Bio je to javni sport da me ismevaju 25 godina. Bila sam kriva i posramljena“, prisećala se Opra.

TV voditeljka, koja će sledećeg meseca proslaviti 70. rođendan, zvuči optimistično kad priča o tome kako sada zna kako da dugoročno održi zdravu težinu i da se oslobodi srama. Ona pominje redovne vežbe i druge promene u načinu života, ali i lek za mršavljenje.

Profimedia
 

"Posle operacije kolena počela sam da hodam i svake nedelje postavljala nove ciljeve. Osećala sam se snažnije, sposobnije i življe nego što sam se osećala godinama“, rekla je.

"Svoj poslednji obrok jedem u 16 ​​časova, pijem 3,7 litara vode svakog dana i koristim principe WeightWatcher-a da brojim kalorije. Bila sam svesna postojanja lekova za mršavljenje, ali sam osećala da imam volje i snage da dokažem da mi nisu potrebni. Sada se više ne osećam tako. Shvatila sam da sam sebe krivila za višak kilograma svih ovih godina, a imam predispoziciju koju nikakva snaga volje ne može da kontroliše“, objašnjava Vinfri.

Profimedia
 

Prekretnica u promeni njenog mišljenja o upotrebi lekova dogodila se u julu, tokom panel diskusije sa stručnjacima za mršavljenje i kliničarima, pod nazivom "Stanje težine“.

"Gojaznost je bolest. Ne radi se o snazi volje - radi se o mozgu", dodaje ona.

"Činjenicu da postoji medicinski odobren recept za kontrolu moje težine i održavanje zdravlja tokom života osećam kao olakšanje, kao iskupljenje, kao poklon, a ne nešto iza čega bih se mogla kriti i zbog čega bih ponovo bila ismejana. Apsolutno sam gotova sa tim da me drugi ljudi osuđuju", rekla je ona, odbijajući da navede koji konkretno lek koji uzima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike