Reči velikog uma: Mudrosti dalaj-lame koje će vam promeniti pogled na svet

09.11.2023

21:13

0

Autor: K. B.

Dalaj-lama, duhovni lider tibetanskog budizma, deli duboke uvide koji nas podsećaju na suštinu sreće i ljubavi i smisao života

Reči velikog uma: Mudrosti dalaj-lame koje će vam promeniti pogled na svet
Copyright Profimedia

Njegove reči nose univerzalnu vrednost i inspirišu nas da prigrlimo duhovne vrednosti. Evo nekoliko mudrosti dalaj-lame koje će promeniti vaš pogled na svet:

  • "Najveća sreća dolazi iz unutrašnjeg mira." Dala-lama nas podseća da istinska sreća ne zavisi od spoljnih okolnosti, već je rezultat unutrašnjeg mira i spokoja koje negujemo u sopstvenom srcu.
  • "Ljubaznost je jezik koji i gluv čuje i slep vidi." Ova mudrost naglašava važnost ljubaznosti i saosećanja prema drugima. Ljubaznost je univerzalni jezik koji prevazilazi barijere i povezuje nas kao ljudsku zajednicu.
  • "Svrha našeg života je biti srećni." Ovde jednostavno definiše suštinu života: postizanje sreće. Ova misao nas podseća da težimo radu i aktivnostima koje nas ispunjavaju i donose radost.
  • "Najveća nesreća je ne biti zadovoljan onim što imamo." Govoreći o zahvalnosti, dalaj-lame nas podseća da prava nesreća proizlazi iz nedostatka zadovoljstva sa onim što već imamo u životu.
  • "Nemojte pustiti da ponašanje drugih menja vaš mir uma." Ova mudrost nas uči o važnosti očuvanja unutrašnjeg mira i ravnoteže, bez obzira na spoljne uticaje. Ono što se dešava u našem umu ima moć da oblikuje naše iskustvo.
  • Reči dalaj-lame donose nam duboke spoznaje o ljubavi, sreći i miru, pozivajući nas da živimo ispunjen i smislen život.

    BONUS VIDEO:

     

     

    Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

    Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

    Najčitanije Vesti

    Ostale vesti iz rubrike