Generacija Z otkrila rupu na saksiji, roditelji umiru od smeha: Vau, možete da hodate u tišini, bez mobilnog?!

17.10.2023

21:16

0

Autor: V. I.

Koliko je smešno, toliko je i tužno - klincima zumerima je šetnja bez ekrana i slušalica deo trenda

Generacija Z otkrila rupu na saksiji, roditelji umiru od smeha: Vau, možete da hodate u tišini, bez mobilnog?!
Copyright TikTok Printscreen

Već smo navikli da generacija Z (rođeni u periodu od 1997. do 2012. godine nakon generacije milenijalaca) postavlja trendove i odmah ih plasira na društvenim mrežama. Trenutno je to takozvano tiho hodanje koje podrazumeva šetnju bez bilo kakvih tehnologija - ekrana ili slušalica.

Otkrila toplu vodu

Madi Majo u svom videu na TikToku opisuje ovaj trend kao revolucionaran i obećava da će vam "promeniti život". "Bez slušalica, bez potkasta, bez muzike. Samo ja, ja i ja", rekla je ona u snimku koji je sada prikupio skoro 500.000 pregleda.

 

@madymaio #stitch with @KENZIEELIZABETH WE’RE SILENT WALKING ALL SUMMER, BABE 🚶 #walkinggirls #girlswhowalk #meditativewalk #intentionalwalk ♬ original sound - Mady Maio

 

Da je potpuno oduševljena doživela zen jer je hodala u tišini, dokazuje i njena izjava da su prva dva minuta njene šetnje bila haos, sve dok nije dostigla "stanje mira": "Vidite, univerzum i vaša intuicija dolaze do vas kroz tišinu, pa ako nikada niste sami sa svojim mislima i nikada niste tihi, nešto vam nedostaje“.

Ne dele svi isto oduševljenje

Sada hiljade zumera isprobava "tiho hodanje" i dok su oni ushićeni što zbog prednosti trenutaka kad su ostavili mobilni u torbi, mnogi, naročito generacije godišta njihovih roditelja, grohotom im se smeju i podsmevaju.

TikTok Printscreen

 

"Da li je ovo realno? Pa samo hodaš, kao što su ljudi uvek hodali pre tehnologije“, "Generacija Z misli da je otkrila hodanje“, "Pokušajte sa šetnjom u šumi, ali je nazovite hajking", "Možda dok hodaju otkrivaju i kako da misle svojom glavom", samo su neki od komentara.

Sami sebi upali u usta

Brojne studije su pokazale da je boravak u prirodi koristan za naše zdravlje. Skoro isto toliko studija se pojavljuje o štetnosti previše vremena provedenog pred ekranima. Ipak, ne možemo osporiti ironiju što dok dokumentuju svoje "tihe šetnje" na društvenim mrežama kao deo širenja trenda, ovi "tihi šetači", zapravo, uopšte ne hodaju u tišini, izolovani od tehnologije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike