Imuno-bomba od tri sastojka: Samo kašika na dan i lekar vam neće biti potreban

17.10.2023

06:42

0

Autor: V. I.

Virusa i bakterija će biti sve više pa na vreme počnite da bustujete svoj imunitet prirodnim preparatima

Imuno-bomba od tri sastojka: Samo kašika na dan i lekar vam neće biti potreban
Copyright Profimedia

Savremeni način života često izaziva stres, nedostatak sna i loše prehrambene navike. Još kad dođe do naglih promena temeperature, koje se ovih dana dešavaju, sve to može oslabiti naš imunološki sistem i negativno uticati na krvnu sliku.

U potrazi za prirodnim rešenjem, sve više ljudi okreće se jednostavnoj, ali moćnoj smesi od sirove cvekle, meda i kakaoa. Ova ukusna kombinacija ne samo da poboljšava imunitet već i doprinosi zdravlju krvi.

Cvekla: Snaga antioksidanata

Cvekla, bogata antioksidansima i fitonutrijentima, ima sposobnost da neutrališe slobodne radikale i ojača odbrambeni sistem organizma. Osim toga, cvekla je poznata po svom visokom sadržaju gvožđa, esencijalnog minerala za povećanje broja crvenih krvnih zrnaca. Redovna konzumacija cvekle može poboljšati nivo gvožđa u organizmu, što je ključno za održavanje zdrave krvne slike.

Med: Prirodni imunostimulator

Med je od davnina poznat po svojim lekovitim svojstvima. Sadrži enzime, vitamine i minerale koji podstiču imunološki sistem. Zahvaljujući svojim antimikrobnim svojstvima, med takođe pomaže u održavanju zdravlja respiratornog sistema. Osim toga, med može poboljšati apsorpciju gvožđa iz cvekle, čineći ovu kombinaciju idealnom za sve koji žele ojačati svoj imunološki sistem.

Kakao: Gvožđe i korisni nutrijenti

Kakao doprinosi ne samo bogatstvu ukusa, već ima i niz korisnih nutrijenata. Sadrži flavonide, koji imaju antiinflamatorna svojstva i doprinose opštem zdravlju. Takođe, kakao je dobar izvor magnezijuma, koji podržava zdravlje srca i nervnog sistema, ali i gvožđa jer poboljšava krvnu sliku. U ovoj smesi obogaćuje kombinaciju nutrijenata, pružajući dodatnu energiju.

Profimedia
 

Sastojci:

  • 300 g sirove, oljuštene i izrendane cvekle
  • 200 g prirodnog meda
  • 2-3 kašike neslanog organskog kakaoa

Priprema:

  • Sve sastojke sjedinite i usitnite štapnim mikserom.
  • Smesu držite u staklenoj teglici, u frižideru, do 10 dana.
  • Preporuka je da se jede po jedna kašika ove smese svakog jutra pre doručka.

     

    Bonus video:

    Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

    Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

    Najčitanije Vesti

    Ostale vesti iz rubrike