Dva genijalna razloga da stavite beli luk pod jastuk već večeras

21.08.2021

18:45 >> 20:07

0

Beli luk je višestruko korisna namirnica kada je reč o našem zdravlju

Dva genijalna razloga da stavite beli luk pod jastuk već večeras
Copyright Pexels

Beli luk se, osim što nam čuva kardiovaskularni sistem, smatra i prirodnim antibiotikom, pa se može koristiti protiv upala i kod tretmana infekcija. I tu nije kraj – beli luk je i antioksidans i eliksir mladosti.

Međutim, da bismo iskusili sve pozitivne efekte belog luka, neophodno je da ga unesemo u organizam. Tu ponekad nailazimo na začkoljice – miris belog luka je vrlo intenzivan, pa se zadržava u telu i danima nakon konzumiranja i teško ga je zamaskirati.

Pročitajte još

Možda ga još manje želite u spavaćoj sobi, ali on vam i tu može biti od velike koristi.

Pixabay

Ukoliko imate problema sa spavanjem, nesanicom, upravo će vam on biti od pomoći. Očistite jedan ili dva čena i stavite ih pod jastuk. Verovatno vam zvuči čudno, ali pokušajte.

1. Poboljšava san

Na portalu “Tips &tricks” navode kako će blizina ove namirnice imati smirujući efekat i pomoći će vam da lakše utonete u san. Pritom imajte na umu da će do vas dopreti tek slabašan miris belog luka koji će vas umiriti, sasvim dovoljno da spavate celu noć.

Pixabay

Kvalitet vašeg sna će se poboljšati  pa se nećete buditi tokom noći i nećete imati isprekidane snove. Dokazano je da miris belog luka pomaže da utonemo u dubok san, što je ključno za potpunu revitalizaciju.

2. Oteraćete dosadne insekte

Pauci, bubašvabe, mravi, komarci… Svi oni su nepoželjno društvo kada pokušavamo da zaspimo. Dobra vest je da je beli luk prirodni neprijatelj insekata. Supstance koje sadrži su toksične za sve insekte, pa ga bubice zaobilaze u širokom luku.

Pixabay

Budući da zaobilaze beli luk, zaobilaziće i vas ukoliko čen stavite pod jastuk. Suprotno uvreženom verovanju, ishrana bogata belim lukom ipak neće oterati dosadne komarce.

Ovako se nećete osećati na beli luk, ni vi, niti vaša soba. Zvuči kao dobra ideja, zar ne?

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike