Lek za kosti i zglobove, a zbog konopljinog proteina profitira i ceo organizam

16.09.2020

09:41 >> 13:57

0

Lek za kosti i zglobove, a zbog konopljinog proteina profitira i ceo organizam
Copyright Profimedia

Možda ste ga videli na policama u prodavnicama zdrave hrane a niste znali šta je i čemu služi. Konopljin protein se sve više koristi u ishrani, a možete ga kombinovati na mnogobrojne načine, od pravljenja šejkova do dodavanja u sastojke klasičnih recepata.

Ipak, ono što je važno da znate i zbog čega treba da ga, nekako, uklopite u svoj meni jeste to da je protein iz semena konoplje najkompletniji biljni izvor proteina jer sadrže sve esencijalne aminokiseline. Ima optimalnu količinu omega-3 i omega-6 esencijalnih masnih kiselina, visok procenat antioksidanasa, 65 odsto globulina i 35 odsto albumina. Od vitamina i minerala protein konoplje sadrži magnezijum, sumpor, kalijum, askorbinsku kiselinu, beta karoten, kalcijum, fosfor, gvožđe, riboflavin, niacin, vlakna i mnoge druge hranljive sastojke. Najbolji je kada se dobije hladnim presovanjem bez korišćenja hemijskih sredstava.

Osteoporosis upper limb bones – human body,Image: 307683016, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Upotrebom ovog proteinskog praha kosti i zglobovi postaju jači, dok se ceo organizam obogaćuje najvažnijim aminokiselinama, dobrim mastima i mineralima. Reguliše nivo holesterola u krvi, jača imunitet i smanjuje stres. Konopljin protein izuzetan je kao dodatak ishrani profesionalnih sportista, ne sadrži gluten, pomaže u mršavljenju i kod izgradnje mišićne mase.

Može se naći i u obliku ulja od semenki konoplje, koje je takođe zdravo, međutim, kao takvo nije izvor proteina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike