Žena je mesec dana svakodnevno pila jabukovo sirće: Evo što se dogodilo sa njenim telom

05.06.2023

06:42

0

Autor: K. O.

Došla je do nekih sjajnih zaključaka

Žena je mesec dana svakodnevno pila jabukovo sirće: Evo što se dogodilo sa njenim telom
pexels-anna-pyshniuk-6099159 - Copyright Pexels

Sigurno ste i vi među onima koji su čuli da je zdravo uzimati kašiku jabukovog sirćeta na prazan stomak. Pogotovo je preporučljivo kada ljudi žele da smršaju.

Jabukovo sirće dobija se fermentacijom soka od jabuke, može sadržati mnogo prirodnih bakterija koje pomažu procesu varenja.

Kajla Garitano, novinarka portala Eat This, Not That, probala je da uzima jabukovo sirće svakoga dana tokom mesec dana jer ju je zanimalo kako će to uticati na njeno telo.

Tokom ovog perioda došla je do nekoliko zapažanja, a gubitak težine bio je samo jedan od njih.

A s obzirom na to da jabukovo sirće ima vrlo jak ukus, tražila je najbolji način da ga uzima.

Najpre ga je pila samostalno i to joj je jako teško išlo. Nakon malo istraživanja, pronašla je recept koji uključuje vodu, med, cimet i jabukovo sirće, što je olakšalo konzumiranje i tako je nastavila do kraja meseca.

Pexels
 

Svoj napitak konzumirala je ujutro pre doručka. Nastavila bi u toku dana da jede i pije kao i obično. Prvi dan se izvagala i zabeležila svoju težinu. Vagala se svake nedelje da bi pratila ima li na tom području kakvih promena.

Obuzdavanje apetitta

Kontrola apetita bila je najuočljivija razlika koju je ustanovila. Iako je i dalje jela tri kvalitetna obroka, tokom dana nije bila toliko gladna. Ograničila je grickalice između obroka i konzumirala je manje porcije.

Iako smanjeno grickanje između obroka i smanjivanje porcija na kraju može dovesti do gubitka težine, važno je ustanoviti razliku između namirnica koje vas teraju na mršavljenje i onih koje deluju kao pomoć pri mršavljenju.

Iako joj samo po sebi, jabukovo sirće nije pomoglo da smrša, smatra da svakako može pomoći u gubitku težine ako je kombinuje s pravilnom ishranom i vežbanjem.

Pexels
 

Još jedna značajna razlika bila je probava. Možda je to bilo zato što ga je pila pre kafe, koja je blagi diuretik. Međutim, poznato je da jabukovo sirće potencijalno pomaže u aktiviranju želudačne kiseline. Takođe može sprečiti gasove i nadutost.

Da li planira da nastavi da pije jabukovo sirće?

Priznala je da ipak ne namerava da usvoji ovu naviku. Nakon petnaestak dana jedva je čekala kraj eksperimenta. Iako veruje da ima nekih zdravstvenih prednosti, što je osetila na svom telu, planira ga konzumirati tek s vremena na vreme, da bi malo očistila telo, kako kaže.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike