Pokrenuo reakciju javnosti: Dejvid Bekam objasnio zašto ljubi decu u usta, a stručnjaci dali svoj sud

29.05.2023

21:18

0

Autor: K. O.

Psiholozi upozoravaju zašto to nije dobra ideja, naveli nekoliko razloga

Pokrenuo reakciju javnosti: Dejvid Bekam objasnio zašto ljubi decu u usta, a stručnjaci dali svoj sud
Copyright Printscreen/Instagram

Oduvek su postojala različita mišljenja o tome da li decu treba ljubiti u usta ili ne. I dok su neki to smatrali potpuno prirodnim, poput slavnog fudbalera Dejvida Bekama, postoje i oni koji su se uvek na to zgražavali.

A šta na to kažu stručnjaci? Ljubljenje deteta u usta potencijalno može dovesti do karijesa, izazvati alergijske reakcije i uzrokovati da dete ne razume pojam ličnih granica. I uprkos svemu ovome, neki roditelji ne odustaju, pa kao Bekam dele fotografije na kojima ljubi svoju ćerku harper u usta.

- Jako sam nežan prema deci. Tako smo vaspitani i Viktorija i ja, a takvi smo i mi sa svojom decom. Želimo da im pokažemo ljubav i, znate, jako smo im privrženi", izjavio je fudbaler u penziji.

 

 

Najviše kritika dobio je zbog ćerke, a Bekam priznaje da ona nije jedino dete koje on ljubi u usta.

- Kritikovali su me jer sam poljubio svoju kćer u usta. Svu svoju decu ljubim u usta. Bruklina možda i ne jer on ima 24 godine, moglo bi mu se to činiti malo čudnim - dodao je.

Prvi put je postao otac sa svega 23 godine. Uprkos uspešnoj karijeri trudio se da pronađe vremena i za porodicu, te da mu ona bude na prvom mestu.

 

 

- Mislim da sa decom brže sazrevaš. Život se vrti oko dece. Mislim da je to ono što naučiš kao otac - postaješ manje važan, a sve se vrti oko tvoje dece - pojašnjava on.

Iako niko ne želi da krene njegovim stopama, on ih podržava u odlukama i izborima.

Ipak, bez obzira na ljubav i bliskost koji vladaju u nekoj porodici, psiholozi upozoravaju da ljubljenje deteta u usta može zbuniti decu i čak ih podstaći na slično ponašanje s drugim odraslim osobama.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike