Postoji nekoliko taktika koje će vam pomoći da dobijate sve što poželite

06.04.2023

21:36

0

Autor: K. O.

Za postizanje životnih ciljeva ključ je u tome kako razmišljate i kako se ponašate

Postoji nekoliko taktika koje će vam pomoći da dobijate sve što poželite
Ilustracija - Copyright Freepik

Nekada je lakše nego što mislite. I ne nije bajka. Ne treba vam ni puno para, vaš alat su vaša snaga i vaše telo. 

Kako kaže stručnjakinji za govor tela Džudi Džejms, postizanje vaših životnih ciljeva sastoji se od dve ključne discipline – kako razmišljate i kako se ponašate.

A ovo je njen  brzi vodič za uspeh koji pokriva oba ova važna područja.

1. Znajte svoje ciljeve i ko ste

Dok su snovi nejasni, ciljevi bi trebalo da budu konkretni i dostižni. Što precizniji i detaljniji što je lakše za početak izrade planova. Takođe, Džudi predlaže određivanje roka za sve, što često olakšava postizanje snova. Što se tiče razumevanja sebe, ona kaže da znate svoju ličnu harizmu jer to je ono što ljude „prodaje i uverava“.

– Budite svesni sopstvenih pozitivnih osobina i vežbajte da ih opisujete ​u ogledalu u punom rasponu – kaže ona.

Freepik
 

2. Usredsredite se na praznine, a ne na prepreke i ne bojte se neuspeha

Jedini pravi neuspeh je odustajanje bez pokušaja. Možda je lako naglasiti razloge zašto nećete dobiti ono što želite, ali ipak razradite plan kako možete i mislite pozitivno.

Džudi takođe kaže da treba biti samouveren, ali ne arogantan jer poverenje prodaje, ali arogancija odbija. U redu je ako na intervjuu ili sastanku izgledate ili zvučite pomalo nervozno jer to može pokazati koliko ozbiljno to shvatate.

– Ako se bavite poslom, napredovanjem ili povećanjem plate, naoružajte se svim blagodetima i upotrebite dokaze o svojim talentima ili veštinama, a ne samo vlastitim mišljenjima - objašnjava Džudi.

3. Prvo prodajte sebi i nadahnite, ali nemojte forsirati

Kako da pokušate da prodate sebe ili svoje veštine i talente nekome ako sami niste uvereni u njih? Tada nećete uspeti, smatra Džudi. Kad imate pozitivnu, realnu predstavu o svojim snagama, vaše će se samopouzdanje odraziti u govoru tela.

Uvek je rizično kada pokušate da nagovorite nekoga na nešto u šta niste ni vi sigurni. Uz to, Džudi objašnjava da inspirativna prodaja tera ljude da požele da kupe vaše ideje, ali forsiranje će ih naterati da se udalje.

Unsplash
 

4. Vizuelizujte svoj uspeh

Poput glumca koji izlazi na pozornicu, bićete samaouvereniji u nastupu ako ste pre toga vežbali, kaže Džudi.

– Zatvorite oči i vizuelizujte kako vaš sastanak ili razgovor dobro prolaze, s uspešnim ishodom – objasnila je.

Što više u mislima uvežbate svoj samouvereni pristup, to ćete lakše tako i izgledati tokom sastanka ili razgovora.

5. Ostavite utisak

Prvi utisak je važan zato se potrudite da napravite sjajan ulaz kada dođete na sastanak licem u lice. Ispravite se do pune visine, gurnite ramena unazad i dole kako biste prekinuli bilo kakvu napetost mišića i zamislite da pozdravljate prijatelja tako da se mišići vašeg lica opuste – što rezultira osmehom istinskog izgleda.

Unsplash
 

– Ljudi nas ocene u prvih nekoliko sekundi, a čak i kad pogreše, to može stvoriti pristranost, gde se drže svojih pretpostavki sa dokazom ili bez njega – kaže ona.

Štaviše, Džudi kaže da bi uvek trebalo koristiti signal za povezivanje kako biste stvorili kontakt očima sa osmehom, piše The Sun.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike