Šta sve može da se dogodi ako pijete četiri šolje čaja dnevno: Gubljenje masnoća na stomaku je samo jedna od nekoliko prednosti

26.03.2023

06:48

0

Autor: K. O.

Razmislite da svoju jutarnju kafu zamenite čajem

Šta sve može da se dogodi ako pijete četiri šolje čaja dnevno: Gubljenje masnoća na stomaku je samo jedna od nekoliko prednosti
oriento-8bIwzXRosfk-unsplash - Copyright Unsplash

Pijenje čaja može vam pomoći da izgubite masnoću na stomaku, poboljšate pamćenje i koži date zdrav sjaj.

Iako većina ljudi dan započinje šoljicom kafe, ispijanje određenih čajeva koji sadrže mnogo kofeina moglo bi imati još bolji efekat. Čak i ako ste ljubitelj kafe, svakodnevno ispijanje čaja ima toliko zdravstvenih prednosti da biste mogli razmisliti o promeni mišljenja.

1. Može smanjiti rizik od dijabetesa

Otprilike jedan od 10 odraslih u SAD ima dijabetes, a sve više dece i tinejdžera takođe razvija ovu bolest. Ovo stanje nije lako lečiti, ali postoji mnogo toga što možete učiniti da ga sprečite.

Istraživači su otkrili da ispijanje četiri ili više šoljica čaja dnevno može smanjiti rizik od razvoja dijabetesa.

Unsplash
 

2. Može biti od koristi vašoj koži

Pošto pijenje čaja može sprečiti razvoj dijabetesa, takođe može pomoći da se izbegnu neka dosadna stanja kože. Dijabetes može uticati na vašu kožu na mnogo različitih načina, uključujući bakterijske infekcije i svrab.

Iako je pijenje bilo koje vrste čaja dobro za vaše telo, zeleni čaj može biti posebno koristan za vašu kožu. Ima moćna antioksidativna i antiinflamatorna svojstva i dokazano je da efikasno leči akne i masnu kožu.

3. Može pomoći vašoj kosi da brže raste

Iako vam upotreba pravog šampona i balzama definitivno može pomoći da dobijete kosu iz snova, svakodnevno pijenje čaja može biti jednako korisno. Pošto čaj smanjuje rizik od razvoja dijabetesa, može vam pomoći da održite kosu zdravom i sjajnom.

Unsplash
 

Kada dijabetes ošteti krvne sudove, vaše telo ne može pravilno da transportuje esencijalne hranljive materije do vaših folikula dlake, što zauzvrat može uticati na rast kose.

4. A vaše nokte može učiniti jačima

Postoji mnogo kućnih lekova koji vam mogu pomoći da postignete lepe nokte, kao što je nanošenje krastavca ili ribanje limunom, ali ispijanje čaja je najlakši i najukusniji način da negujete nokte.

Ako želite da vaši nokti izgledaju savršeno, probajte čaj od preslice. Osim što je zdrav napitak bez kofeina, dokazano je da vaše nokte čini jačim i manje lomljivim.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike