Zahvaljujući jednom pitanju na razgovoru za posao, preokrenula je celu karijeru

10.03.2023

19:56

0

Autor: K. O.

Uvek je stres kad vas neko procenjuje, a pogotovo na razgovoru za posao

Zahvaljujući jednom pitanju na razgovoru za posao, preokrenula je celu karijeru
Copyright Profimedia

Nije lako tražiti posao, a još je teže ići na razgovore kada vas poslodavci merkaju i procenjuju da li ste njihov budući zaposleni.

Jedna tiktokerka je žargonski "razbila šifra" otkrivajući pitanje koje treba postaviti kako bi uspešno prošla na razgovoru.

Zajednica ju je odmah proglasila za genijalku jer je osmislila pitanje koje ju je dovelo do "najboljeg razgovora za posao u životu", te planira da ga koristi "za sve intervjue dok god je živa".

Kako je ona objasnila iako deluje primamljivo da pokušate da impresionirate potencijalnog šefa nabrajanjem svojih uspeha, mnogo je bolje "odmah preći na stvar".

Njeno znanje došlo je sa iskustvom jer je promenila mnogo poslova, pa je zahvaljujući brojnim razgovorima shvatila da najbrajanje poslova može rezultirati razgovorima koje ne želi da vodi, a kako bi ih izbegla, osmislila je novi pristup u kojem pita ispitivača tačno ono šta on želi da čuje.

Pitanje koje otvara sva vrata, a zatvara nepotrebna poglavlja

"Rado ću podeliti bilo šta o sebi tokom ovog intervjua, ali ipak želim da znam - šta vas najviše zanima o meni?" Tako glasi pitanje je koje je uputila potencijalnom šefu i tvrdi da je reč o dobitnoj kombinaciji.

 

 

Naime,ona je tokom brojnih intervjua primetila da poslodavci traže različite stvari u različitim firmama tako da postavljanje ovog pitanja osigurava da čuju baš ono što im je najvažnije.

"Na taj način nikad ne govorim o ružnim trenucima svoje karijere, nikad me nisu ni ispitivali o njima jer smo vodili tako bogat razgovor o onome o čemu su oni želeli da razgovaraju", objasnila je.

Tiktokeri su oduševljeni njenim predlogom te joj pišu kako će definitivno isprobati ovo pitanje u svom sledećem razgovoru za posao.

Profimedia
 

"Sviđa mi se ovo. Radije bih svoje intervjue uokvirila na ovaj način, da provodimo vreme razgovarajući o tome šta je zapravo važno, a ne o lekciji iz istorije", napisala je jedna žena.

"Briljantno! Sledeće nedelje sam na razgovoru za unapređenje i upotrebiću ovo pitanje", napisao je momak.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike