Ovih 12 osobina imaju psihički snažne žene: Da li ih imate i vi?

07.02.2023

20:19

0

Autor: Z. A.

To nikako ne znači držati bič u ruci

Ovih 12 osobina imaju psihički snažne žene: Da li ih imate i vi?
Obrve - Copyright Unsplash

Biti psihički jaka žena ne znači biti hladna, suzdržana žena ili žena bez mana.


Psihički jaka žena je osoba koja je spremna na izazove.

Ona uprkos svemu nastoji da zadrži pozitivan pogled na sebe i na svoj život.

Ovo je 12 karakternih osobina psihički snažne žene:

1. Znaju ko su

One su već identifikovale svoje potrebe i ciljeve. Svoje snove uvek stavljaju iznad svega. Ne stide se da pokažu svoje pravo ja. Nastaviće da rastu ostajući verne sebi, prepoznajući svoje snage i koristeći ih kao pokretače uspeha u životu.

Profimedia
Snažna žena

2. Mogu se zauzeti za sebe

Rade na svom samopouzdanju, svesne su svojih mana i nedostataka, ali se znaju nositi sa njima. Na svakom polju života znaju da se zauzmu za sebe i bez zadrške da kažu šta žele, a šta neće tolerisati.

3. Vole izazove

Žele da nastave da rastu i napreduju, pa su sklone tome da izađu iz svoje zone komfora. Stalno teže usavršavanju i uživaju u učenju i saznavanju novih stvari. Ako nešto ne znaju, ne libe se da postave pitanja i dobiju odgovore.

4. Imaju svojih slabosti

Svesne su svojih slabosti i nedostataka, a u životu se suočavaju s preprekama, izazovima i raznim previranjima. Ipak, trude se da što bezbolnije prođu kroz njih, da promene ono što mogu, a da puste ono što je izvan njihove kontrole.

Profimedia
Snažna žena

5. Znaju kako da budu srećne

Odlučne su da ostanu srećne i zabavne u svakodnevnom životu. Čine sve kako bi usrećili svoju porodicu i prijatelje, ali ne zaboravljaju ni na vlastite potrebe. Iako su ozbiljne u postizanju svojih ciljeva, život ne shvataju previše ozbiljno.

6. Osećaju se prijatno u vlastitom telu

Velika, mala, mršava ili debela, ona je tu gde jeste. Naravno, radi kako bi postigla ono što želi po pitanju izgleda, ali se ne opterećuje, ne očajava i ne stidi se. Zadovoljna je sobom i zna da se oseća dobro u vlastitoj koži.

7. Nezavisne su

Nastoji da bude samostalna i nezavisna. Naravno, kada joj je potrebna pomoć najbližih, ne stidi se da zatraži podršku. Ali emocionalna, materijalna i bilo kakva nezavisnost za nju je važna životna misija.

Pexels
Snažna žena

8. Romantični odnosi nisu jedini prioritet u njihovom životu

Ljubav i odnosi su joj od velike važnosti, ali ona nikada neće te stvari učiniti središtem svog sveta. Vezi će dati vrednost koju zaslužuje, ali neće dopustiti da joj partner preuzme ceo život.

9. Zalažu se za svoja uverenja

Spremna je da otvoreno izrazi svoje mišljenje i da brani ono u šta veruje.

10. Znaju da usklade posao i privatni život

Oba su joj važna i nikad ne dopušta da joj išta stane na put.

Pexels
Snažna žena

11. Znaju da prihvate neuspeh

Ima prilično dobru ideju o tome šta želi u životu i kako to da dobije. Zato i lako može prihvatiti neuspeh jer zna da postoje mnogi putevi koji vode do ostvarenja njenih ciljeva.

12. Ponosne su na sebe

Svesna je svojih vrednosti, kvaliteta i sposobnosti. Ponosna je na ono što je postigla i to je motiviše da osvaja nove horizonte u životu, piše sensa.story.hr.

Bonus video:

 


 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike