Da li vam se čini da se sve oko vas raspada? U svemu čuči nešto pozitivno - zapamtite 10 važnih stvari

27.01.2023

19:12

0

Autor: Z. A.

Da li se možda nalazite u životnoj fazi kad vam ništa ne ide dobro? Ove misli mogle bi vas spasti

Da li vam se čini da se sve oko vas raspada? U svemu čuči nešto pozitivno - zapamtite 10 važnih stvari
pexels-gentina-danurendra-2919437 - Copyright Pexels

Da li imate osećaj da ste se zaglavili i da se sve oko vas raspada?

Možda ste došli do one kritične tačke u vezi, možda je reč o poslu u kojem više ne pronalazite zadovoljstvo ili se jednostavno osećate izgubljenim i ne znate kako dalje?
Postoje misli koje vam mogu promeniti život.

Lako je izgubiti smer i nadu kada stvari ne idu kako je planirano. Međutim, važno je da nikada ne odustanete od sebe jer svemir nam nikada ne uzima nešto osim ako posle toga ne sledi nešto bolje, piše sensa.hr.
Samo morate verovati da, koliko god stvari loše izgledale, vremenom će postati bolje.

Profimedia
Zamišljena žena

Ovih 10 stvari koje morate zapamtiti kada sve oko vas izgleda kao da ide po zlu:

1. Život je pun malih koraka i uspona

Kad osetite da ste došli do raskršća, počinjete da preispitujete dosadašnji put. Da se vratite i počnete iz početka Ili da nastavite?

Život je pun malih koraka, od kojih svaki vodi do nečeg većeg. Vaš posao je da stavite jednu nogu ispred druge i napraviti skok vere bez obzira koliko mali taj skok izgledao. Upamtite da uvek sledite svoje srce, prigrlite sva iskustva bez obzira na to jesu li ona bila dobra ili loša i nikad se ne osvrćite. Nastavite da koračate napred.

2. Briga je problem, a ne rešenje

Zakon privlačenja je nešto što nam je sigurno svima poznato. Naš život je rezultat svega što izbacimo u svemir. Ako stalno o nečemu brinete, velike su šanse da ćete u svoj život privući situacije koje vam stvaraju još veću brigu. To je nešto za što je potrebno puno vremena i razumevanja, međutim, kada shvatite da je ono čega se najviše bojite zapravo ono prema čemu trčite – tad je vreme da promenite način na koji razmišljate. Manje se brinite o problemima i imajte više nade u to da ćete pronaći rešenja za svoje probleme.

Pixabay
Zamišljeni čovek

3. Budite ponosni - započeli ste ovo putovanje s razlogom

Prisetite se te ideje, tog sna. Razmislite o osećaju koji ste dobili kada ste vizualizovali sve mogućnosti koje bi to mogle ostvariti. Razmislite o vatri u vama zbog koje je ustajanje iz kreveta svakog jutra bilo uzbudljivo, a ne zastrašujuće. Razmislite o trenutku u svojoj budućnosti kada ćete stati i shvatiti da ste to uspeli, pretvorili ste tu ideju u nešto čarobno, pretvorili ste je u san. Učinili ste to. Zato budite ponosni i držite se te činjenice. Stići ćete tamo.

4 Vaša strast je vaš poziv

Nil Donald Volš jednom je rekao: - Nikad ne poriči svoju strast, jer to znači poricati ko si i ko zaista želiš da budeš. Strast je ono što nas tera da želimo više od života, ne za bilo koga drugoga nego za sebe. To je prihvatanje nečega što vas tera da kažete da životu i pruža vam radost kao ništa drugo. Nemojte poricati ta osećanja ili trenutke sreće jer oni su upravo razlog zašto ste ovde, da ih prigrlite, da ih živite svaki dan.

Pixabay
Zamišljeni čovek

5. Kad se jedna vrata zatvore, još 10 se otvore

Kada se jedna vrata zatvore, nemoguće je razmišljati ni o čemu drugom osim o osećanju povređenosti, poricanja i odbačenosti - ali ti trenuci su ključni na vašem putu, uče vas koliko jako nešto stvarno želite. Tako da sledeći kad vam se vrata zatvore, iskoristite to za nešto bolje, dajte sve što imate. Uvek znajte da šta god vam je život uskratio, to je zato što nešto bolje postoji i doći će, stoga ne gubite veru.

6. Na kraju će sve biti kako treba

To je priča stara koliko i vreme. Bez obzira na to kroz što sada prolazite, znajte da će sve biti tačno onako kako treba. Verujte u neizbežno i verujte da se što god se dogodilo - dogodilo jer ste imali vere dok je postojala i najmanja sumnja.

7. Niko nije rekao da će biti lako

Niko nije rekao da će biti lako i to je u redu. U životu svi učite iz svojih grešaka. Biće mnogo izazova, mnogo prepreka i to je u redu jer ste dovoljno jaki da se suočite sa svime. Snaga dolazi onima koji pokažu hrabrost u trenucima straha i nevolja, stoga znajte da što god vam život baci, učiniće vas jačima i odlučnijima nego ikad pre.

Profimedia
Meditacija

8. Niste sami

Albert Švajcer je jednom napisao: - Ponekad se naše vlastito svetlo ugasi i ponovno ga zapali iskra druge osobe. Možda to nećete shvatiti odmah, ali postoje ljudi u vašem životu, sićušne iskre svetla koje čekaju da vam pomognu da idete kroz tamu. Nemojte se bojati da pronađete te ljude. U redu je tražiti pomoć i verujte u dobrotu drugih. Niste sami.

9. Nemojte se plašiti da pustite

Pustiti nešto ili nekoga jedna je od najtežih stvari. Uglavnom zato što je naš ego taj koji nam stoji na putu. Držimo se stvari za koje znamo da su loše za nas samo zato što se ne želimo osećati poraženo ili neuspešno. Nedostaje nam kontrole i to je zastrašujuća stvar, ali sve što više ne možemo kontrolisati u životu način je na koji nas život uči kako da otpustimo. Nemojte negirati ta osećanja, verujte da će sve biti u redu i da će ispasti najbolje. Ne bojte se da reskirate i sledite svoje srce, ono zna put.

Pexels
Učitelj

 

10. Nikad ne odustajte

Svaka emocija, svaka prepreka, svaka zatvorena vrata, svi trenuci slabosti i sumnje će proći. Ključ je da nikada ne zaboravite ko ste i ko želite biti jer još uvek možete biti ta osoba. Svaki dan je novi dan za stvaranje nečeg novog, za otkrivanje delova sebe koje pre niste poznavali.
Nema pravila, nema ograničenja onome ko ste. Tu smo da se razvijamo i stvaramo trenutke sreće, zato ne slušajte taj glas koji vam govori da ste glup, nesposobni ili da nešto neće ići jer vi ste kreatori svog sveta. Sami odlučujete ko ćete biti. Nikad to nemojte zaboraviti.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike