Praznici su iza nas, a pred vama je magični eliksir za detoksikaciju: Pijte i gledajte kako nestajete

14.01.2023

05:38

0

Autor: Z. A.

Naoko već deluje magično

Praznici su iza nas, a pred vama je magični eliksir za detoksikaciju: Pijte i gledajte kako nestajete
taylor-grote-ykHHmnhgclY-unsplash - Copyright Unsplash

Gubitak suvišnih kilograma nikada nije lak i zabavan zadatak, ali postoji rešenje za fantastične rezultate, bez previše truda i odricanja.

Ukoliko ste se malo opustili za praznike, nije loše da isprobate ovaj magični eliksir za detoksikaciju od tri sastojka, piše Elle Si.

Magična kombinacija

Eliksir se pravi od jabukovog sirćeta, grejpfruta i meda, kiselkast je i osvežavajuć, a svaki od pomenutih sastojaka ima brojna blagotvorna dejstva na organizam.

Za blagodati koje med ima na naš organizam znamo svi – on je u isto vreme i hrana i lek za mnoge boljke.

Pexels
Eliksir za detoksikaciju

Jabukovo sirće je snažan antioksidans koji snižava nivo šećera u krvi i podstiče sagorevanje masti. Ako koristite sirovo, nefiltrirano jabukovo sirće (mutno), ono je bogato probioticima, koji pomažu u hranjenju dobrih bakterija u crevnom mikrobiomu – poboljšava varenje, smanjuje nadimanje i poboljšava opšte zdravlje creva.

Grejpfrut je poznat po tome što smanjuje glad i super sagoreva masti. Odličan je za hidrataciju jer se sastoji uglavnom od vode i vlakana. Hrana koja hidrira telo važna je za izbacivanje toksina koji, između ostalog, mogu izazvati i usporen metabolizam, a vlakna pomažu telu da duže bude sito.

Pexels
Eliksir za detoksikaciju

Recept za detoks eliksir

  • 1 šolja soka od grejpfruta
  • 2 kašičice jabukovog sirćeta
  • 1 kašičica meda

Jednostavno pomešajte šolju svežeg soka od grejpfruta, sa dve kašičice jabukovog sirćeta i kašičicom meda.

Eliksir sadrži mnogo vitamina i minerala koji pomažu u jačanju vašeg imunosistema.
Studije su pokazale da jedenje grejpfruta može doprineti gubitku težine zbog visokog sadržaja vlakana i vode. Takođe se pokazalo da ovo voće pomaže kod dijabetesa i srčanih oboljenja.
Dakle, sok od grejpfruta s jabukovim sirćetom i medom pun je zdravih enzima, vitamina C koji jača imunitet i najbolje od svega, odličnog je ukusa.

Pexels
Eliksir za detoksikaciju

Kada se pije

Kad god poželite da se brzo osvežite, napravite pauzu od pet minuta, pomešajte pomenute sastojke i uživajte, a neka piće radi za vas!

Imajte na umu da bez uravnotežene ishrane i fizičke aktivnosti, ovaj sok za mršavljenje sam po sebi neće učiniti čuda. Iako vam može pomoći da izgubite težinu, ne bi trebalo da se oslanjate samo na njega ako želite da se oslobodite onih nekoliko kilograma koje ste dobilii za praznike.

Pixabay
Mršavljenje

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike