Bol u telu govori ono što reči ne mogu: Kako da prepoznamo poruke koje nam organizam šalje

17.11.2022

20:13

0

Autor: Z. A.

Ne odbacujte prijateljstvo bola

Bol u telu govori ono što reči ne mogu: Kako da prepoznamo poruke koje nam organizam šalje
pexels-ivan-samkov-6788686 - Copyright Pexels

Bilo kakva bolest, bol ili neprijatnost u telu jeste način da od našeg tela dobijemo dublju, metafizičku poruku. Dok čitate energetske poruke koje se nalaze iza sledećih bolova i bolesti, razmislite o tome što vaše telo pokušava da vam kaže.

Mnogi od nas zanemaruju ove poruke ili jednostavno postanu naviknuti na bol i zaboravljaju da je to jedan od retkih načina na koji naš intuitivni deo nas može „govoriti“ o onome što se događa na dubljem nivou.

Telesni uslovi nisu samo psihosomatski, oni su energetski potpisi na koje treba obratiti pažnju.

Profimedia
Anksioznost


Na primer:

Koža

Ako imate ekcem ili psorijazu ili čak suviše suvu kožu ili akne, verovatno se ne osećate dobro u sebi na najdubljem nivou. Naša koža predstavlja način na koji se predstavljamo svetu. Nesavršeni koncept sebe ponekad će se prikazati spoljnom svetu kao nesavršena ili bleda koža.

Ako smatrate da bez obzira na to što radite, ništa ne radite dovoljno dobro, to će se otkriti u kvalitetu vaše kože.

Umesto da budete zapanjeni spoljnim odrazom ranjenog unutarašnjeg ja, usredsredite se više na svoje snage umesto na svoje nesavršenosti.
Usredsredite se na ljubav prema sebi.

Glava

Glava, hipofiza i pinealna žlezda upravljaju krunskom čakrom koja se nalazi na vrhu lobanje i neposredno iza nje. Ako imate glavobolje, loš vid ili imate neravnotežu leve strane mozga (što znači da samo logično razmišljate i teško se povezujete s intuicijom), to može značiti da vaša krunska čakra ne dobija Qi (energiju životne snage) koja joj je potrebna.

Drugi simptomi koji se mogu se pojaviti su: odvojenost od vašeg duhovnog izvora, bipolarne bolesti, apatija, Alchajmerova bolest, Parkinsonova bolest, disleksija i zavisnosti od stvari ili ljudi.

Preopterećenje informacijama ili osetljivost na „prekomernu stimulaciju“ može biti uobičajena i za osobe s blokiranom krunskom čakrom. Vi takođe možete doživeti reakciju kada se krunska čakra otvara i tada postajete nervozni, osećate svrab, suvo vlasište.

Profimedia
Bol u grudima

Srce

Srčana čakra upravlja našim odnosima s drugima. Nije pogrešno šta ljudi kažu, „Osećao sam se kao da umirem od slomljenog srca”, nakon prekida, razvoda ili smrti voljene osobe. Srce upravlja našom sposobnošću da daje i prima saosećanja. Kada je energija srčane čakre uravnotežena, možemo dati ljubav i lako je primiti.

Kada smo izvan ravnoteže – premalo ili previše stimulisani – osećamo se preplavljeni, letargični, tužni, depresivni, nemamo samodisciplinu, patimo od ljubomore, pohlepe ili viška srdžbe. Gotovo svi oblici bolesti srca povezani su s problemom izražavanja ili prihvatanja ljubavi.

Jedno od najjednostavnijih načina uravnoteženja i lečenja srca jeste priroda, pri čemu je dominantna boja zelena. Ovo je takođe vibrantna boja srca.

Profimedia
Bol u vilici i zubima

Usta, zubi i zubno meso

Ako živite život na način da samo preživljavate, verojatno patite od bolesti desni ili drugih zubnih problema.

Znajte da će to proći.

Telo vidi novac kao oblik energije – i sve dok se problemi korenske čakre ne reše, što dopušta slobodan protok svih vaših fizičkih potreba – verovatno ćete imati komplikacije sa zubima.

Vrat

Vrat se često zanemaruje, ali naš krhki nervni sustav povezuje se s moždanom korom u vratu i grlu. Ovaj deo našeg tela sadrži „gmazovski mozak“, najniži deo moždanog stabla i smatra se najstarijim područjem mozga.

On vlada velikim delom našeg podsvesnog uma – kada je izvan energetske ravnoteže – boli nas grlo, često kašljemo, preterano smo proždrljivi ili smo nesnalažljivi i ne možemo izraziti naša istinska osećanja ili čak možemo početi gubiti dah.

Štitnjača, dušnik (dušnik koji dopušta vazduhu da se kreće i izlazi iz pluća), kao i naš ždrelni pleksus takođe su sadržani unutar ovog područja tela.

To je područje gde se nalazi naš „glas“ i ideali, kao što je opisano u drevnim Vedama. Grlena čakra ili Vishudda može postati previše ili premalo stimulisana uzrokujući niz fizičkih i emocionalnih bolesti. Ako ta čakra nije uravnotežena, nesposobni smo za iskrenu komunikaciju. Možete slušati tibetanske činijee koje odašilju vibracije za lečenje grla i vrata.

Profimedia
Bol u vratu

Zglobovi

Ukoliko patite od bolnih zglobova ili upaljenih zglobova (artritis), verojatno zadržavate u sebi ogorčenje na kojem trebate raditi.

Kako biste izlečili bolne zglobove, radite na fleksibilnosti. Idite s tokom. Oprostite i otpustite.

Stopala i noge

Stopala i noge povezane su s glavnom čakrom ili korenskom čakrom, ali noge takođe imaju manje čakre unutar njih koje nam pomažu da se prizemljujemo energijama zemlje. Ukoliko hodamo bosonogi po travi, plešemo ili masiramo stopala, možemo zadržati energetske kanale otvorenima.

Znaci blokirane korenske čakre uključuju osećanja nepovezanosti sa zemljom ili s fizičkim telom, grčeve u nogama, grčeve u stopalima, sindrom nemirnih nogu, smanjenu cirkulaciju u donjim udovima, natečene noge, razdražljivost itd.

Kako biste iscelili korensku čakru, pokušajte da ustajete kad sunce izađe i idite na spavanje kad sunce zađe. Takođe možete jesti hranu poput korenastog povrća, ići u šetnje na otvorenom i povezati se s prirodom.

Profimedia
Bol u nogama

Ruke

Ruke rade sa srčanom čakrom kako bi nam pomogle da dobijemo ono što želimo. One takođe prenose isceljujuću energiju i primaju energetske podatke iz svemira.

Problemi s rukama mogu značiti da niste u mogućnosti da primite pozitivnu energiju bez vezanosti.

Reproduktiuvni organi

Prva čakra ne samo da upravlja našom sposobnošću zadovoljavanja naših najosnovnijih potreba kao što su sklonište i hrana, već takođe upravlja i našom seksualnom energijom.

Ako ste ovde blokirali energiju, može se pojaviti seksualna disfunkcija, neplodnost itd.

Kako biste rešili taj problem, usredsredite se na uzemljavanje i pronalaženje veze s majčinskom energijom koju je Karl Jung nazvao arhetipom zrele žene (koja je unutar svih nas, bez obzira na naš pol, baš kao što je zreli čovek unutar nas – anima i animus).

Ta dva funkcionalna kompleksa simetrično predstavljaju komponentu ličnosti suprotnog pola i istovremeno sliku suprotnog pola.

Ako smo odvojeni od Zemlje, naša ženska energija ne može se izraziti. Provedite više vremena u prirodi, hodajte bosi i dodirujte zemlju, piše atma.hr.

Pexels
Bol u maloj karlici

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike