Život je vredan: Spot Milene Vasić, Dejana Cukića i "Neustrašivih" kao podrška u borbi protiv metastatskog kancera dojke (VIDEO)

16.10.2020

12:14 >> 12:35

0

U susret 24. oktobru, Svetskom danu borbe protiv raka dojke

Život je vredan: Spot Milene Vasić, Dejana Cukića i "Neustrašivih" kao podrška u borbi protiv metastatskog kancera dojke (VIDEO)
Copyright Profimedia

Ceo oktobar posvećen je borbi protiv raka dojke, dok je 24. oktobar proglašen za Svetski dan borbe protiv raka dojke. Dok u našoj zemlji ovu tešku borbu vodi oko 2.000 žena godišnje, na svetskom nivou oboli 1,67 miliona dama, zbog čega se mediji i mnogobrojna udruženja trude da informišu i osnaže žene.

Stalno se govori o značaju samopregleda, kao i redovnih pregleda i mamografije za sve dame, a posebno one koje su prešle 40. Ogromna podrška, kako društva, tako i porodice i udruženja, neophodna je svim hrabrim ženama koje su se uhvatile ukoštac sa ovim najčešćim malignim oboljenjem kod pripadnica lepšeg pola.

Možda vas zanima: Muči vas PMS? Otkrivamo šta da jedete da ublažite simptome

Ove godine, kao podršku borbi protiv metastatskog kancera dojke, snimljen je spot “Život je vredan na pesmu Dejana Cukića “Ja bih da pevam” koju izvode Milena Vasić i pet članica iz tri društva za borbu protiv raka dojke, i to iz Beograda, Užica i Sombora, koje smo nazvali Neustrašive.

– Ideja za snimanje spota nastala je iz potrebe da se promoviše borba protiv metastatskog kancera dojke, sa kojim borbu u Srbiji (prema proceni) vodi oko 2.000 žena godišnje. Njihove muke vidljive su njihovim porodicama, a mi želimo da ih pesmom podržimo i da skrenemo pažnju na probleme sa kojima se susreću, kao i na njihovu želju za životom – saopštili su pripadnici udruženja “Evropa dona Srbija”.

Pogledajte spot i poslušajte pesmu:

Takođe, priče “Neustrašivih” dama i njihovu borbu možete pogledati na narednom linku.

 

Saznaj više:

Pink oktobar: Lepota tetovaža mastektomije prikazana kroz moćan foto-projekat

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike