Negujte svoj alter ego: Istraživanja otkrila da kada je on na vašoj strani, vi ste u ogromnoj prednosti

17.07.2022

17:20

0

Autor: D. R.

Čuvajte vaše „drugo ja“ i vašu skrivenu suštinu

Negujte svoj alter ego: Istraživanja otkrila da kada je on na vašoj strani, vi ste u ogromnoj prednosti
alter-ego žena - Copyright Profimedia

Alter ego je vaše „drugo ja“, neko ko ima drugačiju ličnost od vas. On može izgledati kao „blizanac“ nekog izmišljenog lika do stvarne različite verzije vas – nekoga sa drugačijim mislima, ponašanjem i artikulacijom.

Ukoliko ga čuvate i negujete, to može pozitivno uticati na vaš život, a neke od najpoznatijih slavnih ličnosti nose svoje „drugo ja“ sa sobom kada se suoče sa teškim situacijama.

Ovo su prednosti alter ega koje mogu imati pozitivan uticaj na vas u svakodnevnom životu.

1. Može vam pomoći da vidite širu sliku

Kada previše razmišljate i ispitujete svoja osećanja, može vam pasti na pamet mnogo negativnih misli. Zato posedovanje alter ega može pomoći u smanjenju anksioznosti i naterati vas da pogledate širu sliku. Na primer, ako prolazite kroz težak raskid, umesto da se osećate loše i neprestano plačete, možda ćete jasnije videti svađu sa svojim partnerom iz perspektive treće strane. Kao rezultat toga, bolje ćete razumeti gde ste vi i vaš partner grešili.

2. Može vas podstaći da bolje radite

Ako imate alter ego, možete postići svoj cilj tako što ćete razgovarati sa sobom u drugom licu. Možete sebe posmatrati kao drugu osobu, koristeći fraze poput: „Uspećeš“ ili „Imaš ovo“. Ovo vam može pomoći da podignete svoj posao na viši nivo i budete spremniji da obavljate zadatke.

Profimedia
 

3. To može poboljšati vaše zdravlje

Pošto stvaranje određene samodistance rezultira boljom samokontrolom, to bi vam moglo čak pomoći da postanete više orijentisani na ciljeve. Vaš alter ego vam može pomoći u odlučivanju o mnogo zdravijem izboru hrane i motivisati vas da vežbate. Pored toga, ovaj distanciran razgovor sa samin sobom i dalje može da vas podstakne da jedete zdravije bez obzira da li ste na dijeti ili ne.

4. Može vam omogućiti da izađete iz zone udobnosti

Ako se često brinete i plašite se mišljenja ljudi, alter ego može pomoći i tada. Možda ćete se udaljiti od sopstvenih osećanja i emocija i sagledati situaciju iz druge perspektive. Ovo vam može omogućiti da se manje fokusirate na svoja loša iskustva, a više na to kako vas ta situacija čini svesnim i pronicljivim. Možda ćete postati hrabriji, dobiti više prilika i otpustiti stvari koje vas čine nesigurnim.

5. Vaš alter ego može biti vaš najbolji prijatelj

Vaš alter ego može biti vaš pouzdani najbolji prijatelj - neko kome ste najbliži i, u isto vreme, deo vas. Možete zavisiti od svog alter ega kada ste nesigurni ili nervozni oko toga kako da se ponašate u nekim prilikama, na primer na poslu. Možda ćete se manje baviti svojim poslovnim problemima i retko ćete biti pod pritiskom kada otkrijete svoju drugu ličnost svom šefu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike