Planirate odmor i more? Ove namirnice obavezno izbegavajte pre plivanja

04.07.2022

04:33

0

Autor: Z.A.S.

Ma koliko bile ukusne ili zdrave, neke namirnice nikako ne bi trebalo da konzumirate pre ulaska u vodu

Planirate odmor i more? Ove namirnice obavezno izbegavajte pre plivanja
Žene na moru - Copyright Pixabay

Sigurno ste nekada čuli za pravilo da se u vodu ne ulazi barem pola sata nakon jela, ali da li ste čuli da je neke namirnice bolje izbegavati ako, nakon jela, planirate plivanje?

Ma koliko bila ukusna ili zdrava, hrana bi, nažalost, mogla da vam pokvari uživanje u vodi. Priprema radi, možda voćni i gazirani sokovi zvuče baš privlačno, pogotovo po vrućini, ali, ako planirate da plivate, najbolje bi bilo da popijete običnu vodu.

Voćni sokovi i gazirana pića
Voćni sokovi i gazirana pića mogu da prouzrokuju nadutost i grčeve, pa bi najbolje bilo da se, pre plivanja, okrepite običnom vodom. Ono što voćni sokovi i gazirana pića sadrže stvara želudac na pritisak, a to bi moglo da vam oteža plivanje.

Pexels
 

Alkohol

Smanjuju sposobnost reagovanja, a to je posebno opasno kada je u pitanju ulazak u vodu. Najbolje bi bilo da alkohol izbegavate u potpunosti pre ulaska u bazen, more, jezero, ili neko drugo mesto za kupanje.

Mahunarke
Grašak i pasulj sadrže vlakna koja su odlična za zdravlje, međutim, mogu da izazovu grčeve, nadutost, pa čak i zatvor, a to bi moglo da vam pokvari letnje uživanje.

Pixabay
 

Energetska pića

Konzumacija energetskih pića bi, dok ste u vodi, mogla da izazove dijareju ili mučninu, a takođe postoji i opasnost od dehidracije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike