Zašto da se bace: Rubi Silvius slika na kesicama od čaja

19.11.2021

16:30

0

Umetnica iz Njujorka od ljuski pistaćija i praznih kesica od čipsa pravi cipele

Zašto da se bace: Rubi Silvius slika na kesicama od čaja
Rubi Silvius (1) - Copyright Printscreen/YouTube

Grafička dizajnerka Rubi Silvius iz Njujorka dugo se bavila pretvaranjem svakodnevnih predmeta, kao što su ljuske od jajeta ili pistaća, u umetnička dela.

Kako većina dobrih ideja dolazi sasvim slučajno, tako je i Rubi palo na pamet, dok je pila čaj sa svojom sestrom, da napravi nešto kreativno od istrošenih kesica od čaja.

 

 

Vrlo brzo je počela time da se svakodnevno bavi a svoje iskustvo je pretočila u knjigu „363 dana čaja: Vizuelno putovanje na korišćenim kesicama čaja“, koju je objavila 2016. godine.

Svoja dela imala je prilike da predstavi i na međunarodnim izložbama, a uz pomoć društvenih mreža njena kreativna dela su postala viralna. Kako sama kaže, nije mogla ni da pretpostavi da će toliko ljudi biti zainteresovano.

Kako bi ispraznila kesicu od čaja, Rubi koristi isključivo prste a ne makaze. Potom se vrećica pegla a potom se nanosi mastilo ili akvarel. Često se igra bojama, teksturama, oblicima i veličinama. Kako bi dobila žutu nijansu, koju obično koristi na pejzažima, koristi kurkumu.

 

 

Nakon izlaska knjige, Rubi se posvetila pravljenju predmeta od kesica čaja, kao što su kimona i haljine. Takođe je napravila cipele koristeći isključivo papirne komade. Jedan par cipela je napravila i od ljuski pistaća a drugi od kesica od čipsa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike