Najstarija osoba na svetu proslavila 118 rođendan i otkrila tajnu dugovečnosti: "Jela sam dobru hranu i stalno učila"

03.01.2021

10:30 >> 14:26

0

Autor: A.G.

Slaba je na gazirana pića i čokoladu

Najstarija osoba na svetu proslavila 118 rođendan i otkrila tajnu dugovečnosti: "Jela sam dobru hranu i stalno učila"
Copyright Profimedia

Japanka Kane Tanaka 2. januara proslavila je 118 godina i najstarija je živa osoba na Zemlji prema Ginisovoj knjizi rekorda u koju je ušla 2019. godine, kada je napunila 116 godina. Rođena je 1903. godine, te je njen život obuhvatio gotovo čitav 20. vek.

Superstogodišnjakinja, koja živi u staračkom domu u jugozapadnom gradu Fukuoka, potukla je prethodni rekord, koji je držala još jedna Japanka, Nabi Tajima, koja je umrla u aprilu 2018. godine sa 117 godina i 260 dana.

Tanaka je proslavila rođendan pljeskajući rukama i govoreći o svojoj želji da doživi 120 godina. Svoju dugovečnost pripisuje dobroj ishrani, vežbanju i vežbanju mentalne aritmetike koju praktikuje i danas.

Tanaka je dobrog zdravlja, jede tri puta dnevno, voli da jede čokoladu i pije koka-kolu, kažu u staračkom domu.

Profimedia

Na pitanje da otkrije tajnu svoje dugovečnosti, odgovorila je:

– Jela sam izvrsnu hranu i stalno učila.

Njen unuk, 60-godišnji Eiji Tanaka, rekao je novinskoj agenciji Kiodo da je njegova baka dobrog zdravlja i da svakodnevno uživa u svom životu.

Kane Tanaka rođena je prevremeno u japanskom južnom regionu Kiushu i veći deo svog radnog veka provela je radeći u prodavnici rezanaca koju je vodila sa suprugom koji je umro u 90. godini 1993. godine. Penzionisana je pre više od pedeset godina, 1966. godine.

Ima petoro dece, petoro unučadi i osmoro praunučadi, sa kojima nažalost zbog koronavirusa nije mogla da proslavi rođendan. Osim što je zdrava i mentalno aktivna, gospođa Tanaka je strastveni kaligraf.

Pročitajte još:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike