Ekonomska kriza pogodila i britansku kraljevsku porodicu

01.02.2021

16:30 >> 14:27

0

Nedostatak novca od posete turista kraljica Elizabeta II pokušava da nadoknadi prodajom stvari sa njenim brendom

Ekonomska kriza pogodila i britansku kraljevsku porodicu
Copyright Pixabay

Prošla godina je uticala na naše zdravlje, ali i na naše finansije. To nije zaobišlo ni britansku kraljevsku porodicu, koja oseća posledice ekonomske krize, mada smo sigurni da će ona to mnogo lakše podneti nego običan svet.

Procenjuje se da kraljica poseduje bogatstvo vredno 360 miliona funti. Tri glavna izvora prihoda su kraljevska apanaža, vojvodstva Lankaster i njena privatna imanja i investicije. Pre krize kraljevska palata je od posete turista zarađivala desetak miliona funti. Sada se nalazi u minusu od 64 miliona funti, zbog čega su bili primorani da otpuste deo osoblja.

Ali kraljica Elizabeta II i njeni savetnici rešili su da pokrenu prodaju robe koja je napravljena pod njenim kraljevskim brendom i može se kupiti putem interneta.

Profimedia

Stručnjak za pitanja kraljevske porodice Rasel Majers je u razgovoru za britanske medije otkrio da je vladarka morala da pribegne prodaji, kako je rekao, „bizarnih“ predmeta, ne bi li nekako napunila blagajnu. On navodi da se tako mogu kupiti kraljičine čarape, koje ne izgledaju bogzna kako lepo, za 69 funti.

Gospodin Majers je otkrio da se može kupiti i omot za termofor, bez uloška, za tričavih 115 funti, a ako želite nešto jeftinije, to je povodac za psa, koji košta samo 12,95 funti.

Bez obzira na ekonomsku krizu, ovo nije prvi put da kraljica u prodaju pušta nešto sa svojim brendom. U julu prošle godine pustila je u prodaju vlastiti brend džina, koji je rasprodat za samo osam sati.

Profimedia

Prema deklaraciji, kraljičin džin je napravljen od sastojaka koji su ručno ubrani u kraljičinom vrtu u Bakingemskoj palati i sadrži limun, verbenu, bobice gloga i lišće šljiva. Tirkizna staklena bočica džina u pakovanju od 0,7 litara košta 40 funti.

Ohrabreni prodajom džina iz Bakingemske palate, dvor je u novembru pokrenuo prodaju džina napravljenog na kraljičinom imanju u Sandrigemu. Jedna boca košta 67 dolara i dostupna je samo u Velikoj Britaniji.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike