Zabranjeni dokumentarac o britanskoj kraljevskoj porodici osvanuo na internetu

30.01.2021

16:35 >> 16:40

0

Reč je o filmu koji je prvi put emitovan 1969. na BBC, a iako je privukao pažnju desetina miliona gledalaca, odmah potom je i nestao (pričalo se na zahtev Ba

Zabranjeni dokumentarac o britanskoj kraljevskoj porodici osvanuo na internetu
Copyright Profimedia

Dokumentarac “Royal family” iz 1969. godine, koji je pratio život britanske kraljevske porodice, a koji je kraljica Elizabeta navodno zabranila baš zato što javnosti daje uvid u intimu monarha, misteriozno je procurio na Jutjubu, pišu mediji.

Reč je o filmu “Kraljevska porodica” (Royal Family), koji je prvi put emitovan 1969. na BBC, a iako je privukao pažnju desetina miliona gledalaca, odmah potom je i nestao (pričalo se na zahtev Bakingemske palate). Od tada više nijednom nije prikazan, niti je javnost mogla da ga gleda, sve dok ga pre nekoliko dana anonimni korisnik nije postavio na jedan od vodećih striming servisa.

Međutim, i sa Jutjuba uklonjen je vrlo brzo zbog žalbe oko autorskih prava, ali je nastavio da se naizmenično pojavljuje na drugim platformama. U ovom filmu je kraljica američkog ambasadora nazvala gorilom.

Printscreen / Youtube

– Gorila je bio ovde. Imala sam veliku nevolju… on ima kratko telo… – citirala ju je PA Media, a prenosi Telegraf.

U drugim, svakodnevnim scenama, prikazuju se članovi porodice kako zajedno jedu ili kraljica koja traži po svojoj tašni da kupi šestogodišnjem princu Edvardu slatkiš u radnji. U svoje vreme, ovo je bilo neviđeno. Njihov život je bio neproziran, skriven.

Printscreen / Youtube

– Ova odvratna gnjecava zbrka će biti u autu, zar ne – kaže kraljica u 110-minutnom projektu koji je započet 1968. i najpoznatija porodica na svetu snimana je gotovo godinu dana. Premijerno je emitovan 21. juna 1969. godine na britanskom javnom servisu, a ovaj dokumentarac je te večeri gledalo više od 350 miliona ljudi.

Snimanje ovog filma nedavno je spomenuto i u Netfliksovoj seriji “Kruna”, u epizodi u kojoj kraljevska porodica negoduje zbog kamera u svojem domu.

Pročitajte još

O skidanju sa servisa i Jutjuba ni BBC, ni Bakingemska palata nisu želeli da komentarišu.

Osim što kraljica Elizabeta Druga objašnjava zašto je diplomatu nazvala “gorilom”, kako princ Čarls pravi dresing za salatu, u jednoj od scena iz filma, čiji je delić dostupan na internetu, princeza Ana jadikuje zbog dokumentovanja svakodnevice ove dinastije. Ova danas 70-godišnjakinja, jedino ženske dete iz braka kraljice Elizabete Druge i princa Filipa, u video klipu objašnjava da je čitav taj poduhvat loša ideja:

Printscreen / Youtube

– Ne znam kako ovo lepo da kažem, ali nikada mi se nije sviđala ideja o filmu o kraljevskoj porodici. Zaista mislim da je to rđava zamisao. Interesovanje javnosti za nekoga od trenutka kada se rodio toliko je veliko da ti to dozlogrdi. Poslednja stvar koja nam treba jeste još veće interesovanje za naše živote i pristup javnosti našoj svakodnevici. Nimalo ne uživam u svemu ovome – kaže ona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike