Distanca uz pomoć cipela

04.12.2020

16:30 >> 16:50

0

Rumunski obućara pravi cipele zbog kojih niko ne može da vam priđe

Distanca uz pomoć cipela
Copyright Pixbay

Obućar iz Rumunije Grigor Lup, koji ima radnju u gradu Klužu i koji je poznat što pravi obuću onima koji se ne uklapaju u standardne veličine, napravio je ogromnu obuću zbog koje vam niko neće moći da priđe i na taj način ćete se zaštititi od virusa korone.

On je tokom prvog talasa već dizajnirao i napravio takozvane „cipele za koronu“ a sada je izašao sa novom kolekcijom – napravio je čizme koje imaju istu namenu a par košta 150 evra.

Čizme su postavljene krznom i imaju debele đonove, a za njihovu izradu potrebno je tri puta više kože nego za običan par cipela, rekao je obućar koji se tim zanatom bavi četiri decenije.

On kaže da cipele odgovaraju evropskoj veličini 75 i da mu je ta ideja pomogla da održi svoju radnu u Transilvaniji. Na ideju je došao kada je primetio da ljudi stoje isuviše blizu jedni drugih i ne poštuju distancu od dva metra, prenosi Rojters.

Pored toga što prima uobičajene porudžbine, rumunskog obućara su kontaktirali i umetnici, uključujući jednu belgijsku plesnu grupu ali i jedan američki rok bend.

Lup je ranije izrađivao obuću za pozorišta i opere, folklorne grupe, a pošto je obim posla smanjen zbog pandemije, našao je novi izvor prihoda.

Pročitajte i ovo:

U restoranu u Frankfurtu vlada prava „pandemija“

Luksuzna zaštita od koronavirusa

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike