Kraljevska deca: Od malih nogu uče se lepim manirima, odgovarajućem oblačenju i pravilnom naklonu

01.07.2021

17:00 >> 17:24

0

Najlmlađi članovi porodice moraju proći obuku iz bontona čim postanu dovoljno zreli

Kraljevska deca: Od malih nogu uče se lepim manirima, odgovarajućem oblačenju i pravilnom naklonu
Copyright Profimedia

Pripadnost britanskoj kraljevskoj porodici podrazumeva posebne okolnosti i neizostavne protokole, i to se odnosi na sve generacije. Najmlađi Džordž, Šarlot i Luis morali su da slede protokol čak i pre nego što su se rodili! Po tradiciji, nakon rođenja nove kraljevske bebe, ispred ulaza u Bakingemsku palatu postavlja se znak koji označava rod i vreme rođenja novog člana porodice.

Kraljica Elizabeta II je vrhovni poglavar Crkve Engleske, pa i ne čudi što svi članovi porodice moraju biti kršteni. Ceremoniju nadgleda kenterberijski nadbiskup, a u obredu se koristi sveta voda s reke Jordan.

Profimedia

Kraljevski protokol nalaže da žene u kraljevskoj porodici moraju da se sagnu kad prvi put u danu vide kraljicu. Nakon prikazivanja princeze Šarlot na božićno jutro prošle godine kako se klanja kraljici, stekao se utisak da za ovu formalnost ne postoji starosna granica.

Kraljica je jedina osoba u Ujedinjenom Kraljevstvu kojoj je dozvoljeno da vozi automobil bez vozačke dozvole, tako da će čak i princ Džordž morati da položi vozački ispit ako želi da sedne za volan.

Profimedia

Kraljevska deca se od malih nogu uče lepom ponašanju na porodičnim skupovima, budući da tokom godine često prisustvuju veridbama, krštenjima, venčanjima i, najvažnije, grandioznoj ceremoniji proslave kraljičinog rođendana.

Najmlađi članovi porodice moraju proći obuku iz bontona čim postanu dovoljno zreli za to, sa ciljem uvežbavanja svega i svačega, od nivoa glasa u razgovoru sa ljudima, do odgovarajućeg oblačenja, do pravilnog naklona.

Profimedia

Većina članova kraljevske porodice još kao deca uče neki drugi jezik – kraljica Elizabeta, princ Čarls i princ Vilijam tečno govore francuski jezik. Ta tradicija i danas postoji , jer je vojvotkinja od Kembridža počela da podučava svoju decu španskom kada je princ Džordž imao samo dve godine.

Postoji podosta modnih ograničenja za kraljevsku decu, ali najčudnije je to što se od dečaka očekuje da u javnosti nose isključivo bermude. Ovo pravilo zasniva se na ideji da su duge pantalone nekada asocirale na srednju klasu.

Profimedia

Kraljevske bebe ne jedu konzerviranu hranu. Bivši kraljevski kuvar Daren Mek Gradi otkrio je da je princu Vilijamu i Hariju pripremao za neke od prvih obroka u životu jabuke i kruške kuvane na pari.

Kao i svi članovi kraljevske porodice, i kraljevska deca moraju da prihvate poklon. Od igračaka do cvetnih buketa, decu često obasipaju darovima na javnim događajima, ali prema protokolu, kraljica je ta koja odlučuje šta će se od toga zadržati.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike