Internet gori zbog "Hawk Tuah" devojke: Milioni pregleda i viralni hit doneli joj slavu i pare (VIDEO)

29.06.2024

20:37

0

Autor: V. I.

Hejli Velč postala internet senzacija i zaštitila svoju izjavu kod advokata

Internet gori zbog "Hawk Tuah" devojke: Milioni pregleda i viralni hit doneli joj slavu i pare (VIDEO)
Copyright Printscreen/TikTok

Ako u poslednje vreme niste naišli na frazu "Hawk Tuah", dozvolite nam da objasnimo o čemu se radi jer cela planeta bruji o tome. Ovaj termin, naime, potiče od devojke po imenu Hejli Velč, koja je postala poznata kao "devojka Hawk Tuah" zahvaljujući svojoj viralnoj slavi na TikToku. Samo na TikToku je u posljednjih nekoliko dana objavljeno 14 miliona videa s tim haštagom.

Kako je sve počelo

Hejli je stekla internet slavu nakon što su je u video snimku pitali: „Zbog kojeg poteza u krevetu muškarci svaki put polude?" Njen odgovor je odjeknuo internetom. Pitanje je bilo deo intervjua koji su snimali kreatori Tim & Dee TV-a.

Viralni odgovor

Stojeći s prijateljicom, Hejli je pomenula akciju prikupljanja pljuvačke i samouvereno odgovorila: "Moraš mu dati taj 'Hawk Tuah' i pljunuti na tu stvar, razumeš?" Njen odgovor je nasmejao njenu prijateljicu, ali nije se samo ona nasmejala. Inače, "hawk tuah" je onomatopeja za zvuk pljuvanja. Klip je prikupio milione pregleda otkad je prvi put objavljen 11. juna, brzo pozicionirajući Welch kao najnoviju svetsku mem senzaciju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tim & Dee TV (@timanddeetv)

 

Reakcije na društvenim mrežama

Jedan korisnik na platformi X komentarisao je: „Pripremite se svi. U narednih nedelju dana mem Hawk Tuah će konačno stići na Facebook i moraćemo da objasnimo našim roditeljima i dekama šta to znači. Samo budite spremni." Kao što je predviđeno, samo nekoliko nedelja nakon objavljivanja videa, Velčova je počela da unovčava svoju viralnu slavu prodajom robe inspirisane njenim sada poznatim memom, a pojavila sa čak i tetovaža.

 

 

Prodaja robe i saradnja

Hejli se udružila sa "Fathead Threads", porodičnim preduzećem u okrugu Maršal u Tenesiju, odakle je i ona, a koje vodi njen dugogodišnji prijatelj Potit. Nakon njenog iznenadnog uspona i internet slave, on joj  je ponudio pomoć da svoj viralni trenutak pretvori u profitabilan poduhvat.

 

 

Finansijski uspeh

Potit je objasnio: „Naravno da nije dobila ni novčića od prvog viralnog videa koji je izašao. Samo sam želeo da ona dobije neki profit od ovoga." Hailey je sada našla agenta i konsultovala se sa advokatom da zaštiti frazu "hawk tuah", iako je zatražila da se njeno lice ne koristi na bilo kojoj robi.

Prodaja i popularnost

Trenutno, Fathead Threads ekskluzivno prodaje šešire sa natpisom "Hawk Tuah '24" po ceni od 32,78 dolara po komadu, dok su verzije s autogramom dostupne za 50 dolara. Procena je da je dosada prodato nešto više od 2.000 šešira, donoseći procenjenih 65.000 dolara.

I nije samo to, prema  pisanju nekiih medija, Hejli Velč je biča u pregovorima sa holivudskom agencijom za talente da potpiše veliki ugovor, međutim, to je demantovano, piše TMZ.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike