Mališan od nepune dve godine vejpuje i kašlje dok odrasli gledaju u mučnom viralnom snimku: Javnost odmah reagovala

04.04.2024

09:11

0

Autor: K. O.

"To jadno dete zaslužuje da bude bezbedno," odmah se podigla bura na mrežama

Mališan od nepune dve godine vejpuje i kašlje dok odrasli gledaju u mučnom viralnom snimku: Javnost odmah reagovala
Copyright Profimedia/Unsplash

Dve 19-godišnje žene optužene su nakon uznemirujućih snimaka koji su kružili internetom na kojima se vidi kako detence koristi roze vejp i kašlje nakon što izdahne.

Na snimcima objavljenim na mreži vidi se dete, za koje se veruje da je staro između jedne i dve godine, kako udiše iz ružičastog vejpa. Plavokosi dečačić, koji takođe drži plastičnu šolju za pijuckanje, zatim izdahne pre nego što se okrene i nasmeši u kameru.

Drugi video snimljen je drugom prilikom, a prikazuje dete kako ponovo drži vejp, a ono počinje da kašlje nakon što izdahne.

Dva incidenta, za koja Daily Record (u čijem su vlasništvu i sporni snimci), izveštava da su se dogodila u Erširu u Škotskoj, prijavljena su škotskoj policiji i Odeljenju za socijalni rad. Od tada su optužene dve 19-godišnje žene.

Snimke je podelio pojedinac koji je pogledao snimak, zajedno sa snimkom Google pretrage sa detaljima o efektima uzimanja nikotina kod dece. U njemu se navodi:

"Malo dete može da umre od veoma malih količina nikotina. Efekti trovanja nikotinom mogu se javiti veoma brzo. Ako mislite da je vaše dete možda bilo izloženo nikotinu, trebalo bi da potražite medicinsku pomoć ili odmah pozovite hitnu pomoć."

Komentatori su ostali šokirani onim što su videli u snimcima, koji su prikupili hiljade pregleda. Jedan je rekao: "Ovo me je tako naljutilo."

Drugi je dodao: "Ovo je tako odvratno. Jadno dete. Ko to radi?! Mala beba zaslužuje da bude bezbedna."

"Ovo je apsolutno podlo. To jadno dete zaslužuje bolje" napisao je sledeći.

Profimedia
 

Stručnjaci upozoravaju da čak i povremeno vejpovanje može dovesti do zavisnosti od nikotina i da odvikavanje može izazvati stres i anksioznost.

Na njihovoj veb stranici piše:

"Vejpovi nisu za decu ili nepušače. Neko ko koristi vejp može postati zavisnik od nikotina i teško će prestati da ga koristi. Možete postati zavisnik od nikotina u roku od nekoliko dana nakon što počnete da ga koristite, čak i ako pušite samo povremeno. Istraživanja o pušenju su pokazala da zavisnost od nikotina može uticati na vaše mentalno zdravlje. Može vas učiniti umornim, pod stresom i anksioznim."

Portparol škotske policije rekao je: "Dve žene, obe stare 19 godina, predmet su prijave tužilaštvu. Dete je bezbedno i dobro," piše Mirror.co.uk.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike