Psihopate preferiraju ovaj muzički žanr: Otkrivena pesma koja dominira, budite na oprezu kad je čujete

21.03.2024

12:11

0

Autor: K. B.

Psiholozi sa Univerziteta u Njujorku su nedavno sproveli istraživanje koje razbija uobičajene stereotipe o muzičkim preferencijama psihopata

Psihopate preferiraju ovaj muzički žanr: Otkrivena pesma koja dominira, budite na oprezu kad je čujete
Copyright Profimedia

Uključujući 200 ispitanika, istraživanje je otkrilo da psihopate češće uživaju u rep i R'N'B muzici nego u klasičnoj muzici, što je kontraintuitivno u poređenju sa  medijskim prikazima poput filmova "Paklena pomorandža" i "Kad jaganjci utihnu". Među pesmama koje su najviše privlačile osobe sa psihopatskim osobinama su "No Diggity" benda "Blackstreet" i "Lose Yourself" Eminema.

S druge strane, ispitanici koji su pokazali manje psihopatskih karakteristika preferirali su pesme poput "My Sharona" rok grupe "The Knack" i "Titanium" u izvođenju Dejvida Gete i Sia. Iako su rezultati preliminarni, psiholozi su ambiciozni u svojem cilju, koji možda podrazumeva identifikaciju psihopata putem njihovih muzičkih preferencija.

 

 

Paskal Voliš, vođa istraživanja, naglašava da psihopate često nisu očigledne, kao što ih prikazuju mediji, već se mogu potpuno uklopiti u okolinu. Procenjuje se da oko 1% opšte populacije ispunjava kriterijume psihopatije, dok je njihov broj znatno veći u zatvorima, gde svaki peti zatvorenik ima ovaj poremećaj.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike