Najveće kolekcije igračaka na svetu

03.08.2021

12:30 >> 12:49

0

Doktor Džon Mejzenhajmer ima kolekciju od preko 10.000 jo-joa, zbog čega je upisan u Ginisovu knjigu rekorda

Najveće kolekcije igračaka na svetu
Copyright Pixabay

Neki od najpopularnijih hobija često uključuju izuzetno vredne predmete, dok su drugi samo zabava. Bez obzira na to da li i šta sakupljate, možda vam se svide najveće kolekcije igračaka na svetu.

Šeri Najt sa Floride gaji veliku naklonost prema flamingosima i u svojoj kolekciji ima 619 predmeta koji su ili flamingosi ili predmeti povezani sa njima.

Profimedia

Pročitajte još:

Takođe na Floridi, doktor Džon Mejzenhajmer ima kolekciju od preko 10.000 jo-joa, zbog čega je upisan u Ginisovu knjigu rekorda. Jedan od njegovih jo-joa potiče iz 1790. godine. Drugi je pak najveći na svetu – visine je prosečne osobe i morao je da bude isporučen viljuškarom.

Prema Ginisovoj knjizi rekorda, bivši vozač amaterskih trka Bili Karam iz Bejruta ima najveću kolekciju modela automobila na svetu – njoj se nalazi više od 30.000 primeraka. Karam kaže da je posebno slab na modele “poršea”.

Profimedia

Lisa Kortni iz Velike Britanije od svoje devete godine sakuplja sve što je u vezi s pokemonima, uključujući karte, igračke i odeću. Do svoje 26. godine sakupila je više od 16.000 predmeta posvećenih pokemonima. Lisa kaže da joj je kolekcija pomogla u za nju teškim vremenima, kada su je deca u školi maltretirala.

Pixabay

Pročitajte još:

Džeri Grin iz Njujorka je napravio fascinantnu kolekciju u kojoj se nalazi preko 35.000 starinskih igračaka i garnitura vozova. Uglavnom su sve ručno izrađene i potiču iz perida između 1850. i 1940. godine. Ovo ne samo što je jedna od najvećih kolekcija igračaka na svetu, već je i jedna od najvažnijih. Mnogi delovi iz kolekcije su od istorijskog značaja: predstavljaju evropske želežničke stanice ili zgrade koje su uništene tokom Prvog ili Drugog svetskog rata.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike