Budite kreativni za Dan zaljubljenih: Osim ruža, evo koje cveće izražava ljubav

14.02.2024

09:12

0

Autor: K. B.

Oduševite vašu voljenu osobu ovog Dana zaljubljenih posebnim cvetom

Budite kreativni za Dan zaljubljenih: Osim ruža, evo koje cveće izražava ljubav
Buket - Copyright Freepik

Osim crvenih ruža, postoje i druge vrste cvetova koje nose predivne ljubavne poruke, idealne za Dan zaljubljenih. Iako crvene ruže simbolizuju duboku ljubav i često se smatraju savršenim poklonom za voljene osobe, one nisu jedine opcije kada želite da izrazite svoja osećanja.

Za one koji žele da pokažu ljubav, ali su još u fazi udvaranja, preporučuje se darivanje ruža nežnijih nijansi, poput roze, koje suptilno prenose simpatije i naklonost. Pored ruža, postoje i drugi cvetovi koji mogu poslati snažne ljubavne poruke.

Pixabay
 

Karanfili su još jedna odlična opcija, pri čemu crveni karanfili označavaju divljenje i duboku ljubav, dok beli predstavljaju iskrenost i sreću. Orhideje, sa svojom retkom i nežnom lepotom, simbolizuju ljubav, šarm, nežnost i osećajnost, posebno u ružičastim nijansama.

Freepik
 

Tulipani, posebno crveni, takođe su povezani s ljubavlju, nudeći simboliku večne, istinske i savršene ljubavi. Buket crvenih tulipana ne samo da izjavljuje ljubav, već i naglašava međusobno poverenje.

Profimedia
 

Dan zaljubljenih ima svoje korene u legendi o hrišćanskoj mladi i rimskom vojniku čija je ljubav bila toliko jaka da su, uprkos teškoj bolesti koja ih je snašla pred venčanje, primili blagoslov za brak od svetca, umirući zagrljeni na svojoj bračnoj postelji. Ovaj praznik podseća na moć i značaj ljubavi, a izbor pravog cveta može dodatno ojačati poruku koju želite da prenesete voljenoj osobi.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike