Prosto, a prelepo: Iznenadite voljenu osobu ljubavnim slatkišima, mogu da ih naprave i oni koji nikad ne kuvaju (VIDEO)

13.02.2024

14:51

0

Autor: V. I.

Kažu da ljubav na usta ulazi, pa iskoristite to i iznenadite svoju drugu polovinu

Prosto, a prelepo: Iznenadite voljenu osobu ljubavnim slatkišima, mogu da ih naprave i oni koji nikad ne kuvaju (VIDEO)
Copyright Instagram printscreen

Ljudi pokazuju ljubav na razne načine, a često se dešava da potroše i mnogo novca na sasvim bezvezne stvari. Mi vam zato predlažemo da sutra, na Dan zaljubljenih, iznenadite svoju ljubav jednostavnim, a efektnim poklonom - koji se jede. Tako ćete biti sigurni da će njoj ostati ono najvrednije od vas - sećanja na taj zabavni i ljubavlju ispunjen trenutak. 

U moru recepata na internetu bilo nam je teško da odaberemo one najzanimljivije, ali vodili smo se krilaticom - što jednstavnije i jeftinije - to bolje. Tako da za ova tri recepta verovatno sve sastojke već imate u kući.

Pustite mašti na volju i zapamtite da je bitno da pokažete da mislite na svoje voljeno biće.

Srca od lisnatog testa

Ova jednostavna a efektna srca će uspeti čak i apsolutnim početnicima u kuhinji.

Vreme pripreme:

  • 25 minuta

Sastojci:

1 pakovanje lisnatog testa

  • krem ili džem po volji
  • jaje za premazivanje
  • šećer u prahu
  • listići badema (opciono)

Priprema:

1. Razvucite lisnato testo oklagijom.

2. Namažite ga džemom ili kremom koji vaša ljubav najviše voli (na videu je džem od malina).

3. Isecite na trake irine oko  2,5 cm.

4. Uvrnite svaku traku i oblikujte srce.

5. Umutite jaja s malo vode i premažite svako srce. 

6. Pospite listićima  badema i šećerom u prahu,

7. Pecite na 190 stepeni  13-15 minuta dok ne porumene. Ohladite na rešetki pre serviranja. 

 

 

Ljubavni sendvičići

Uz malo mašte najobičniji sendvič može da se pretvori u poruku ljubavi.

Vreme pripreme:

  • 15 minuta

Sastojci:

  • sredina hleba za sendviče
  • puter ili sir za mazanje
  • mocarela (ili neki drugi beli kačkavalj)
  • čedar
  • praška šunka
  • kečap

Priprema:

1. Modlom u obliku srca vadite srca od hleba - za jedan sendvič biće vam potrebno paran broj.

2. Donjem osnovno srce namažite sirom ili puterom.

3, Preko stavite mocarelu u obliku srca pa poklopite slojem hleba u obliku srca.

4, Na hleb stavite šunku, takođe isečenu modlom u oblik srca, pa stavite sloj hleba (u obliku srca).

5. Idu šnite šunke i hleba u obliku srca pa gauda i opet hleb.

6. Poslednji sloj namažite kečapom, a ako voliteda eksperimentišete s ukusima - probajte neku džem od malina ili vošanja.

7. Na kraju probodite štapićem za ražnjić i poslužite

 

 

Perece punjene čokoladom

Samo da vas podsetimo da perece, ako ih posmatrate zaljubljenim očima mogu da budu srculenca od čokolade.

Vreme pripreme:

  • 15 minuta

Sastojci:

  • 1 kesica pereca
  •  200 g crne čokolade
  • 100 ml pavlake
  • srculenca za ukrašavanje

Priprema:

1. Pavlaku sipajte u šerpu i stavite je na vatru da se zagreje, ne sme da provri.

2. Kad se zagreje, dodajte čokoladu i skinite s vatre.

3. Sačekajte oko desetak sekundi i počnite da mešate drvenom kašikom dok se čokolada potpuno ne istopi.

4. U čokoladni ganaš možete da dodate đumbir, pomorandžu ili ljutu papričicu.

5. U dresir kesu sipajte čokoladni ganaš i njime ispunite svaku perecu.

6. Pospite ukrasnim srcima.

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike