Čovek diplomirao sa 95 i postao najstariji diplomac univerziteta, planira i doktorske: Posle smrti žene odlučio da se nečim zaokupi

07.02.2024

09:13

0

Autor: K. O.

Ipak, vremešni doktor u penziji priznaje da mu pamćenje nije kao nekada

Čovek diplomirao sa 95 i postao najstariji diplomac univerziteta, planira i doktorske: Posle smrti žene odlučio da se nečim zaokupi
Copyright Profimedia

Čovek star 95 godina postao je najstariji diplomac univerziteta. Čak razmišlja o narednom kursu.

Penzionisani psihijatar Dejvid Marjot diplomirao je na Univerzitetu Kingston i postao master moderne evropske filozofije.

Završio je najnovije studije 72 godine nakon što se prvobitno kvalifikovao kao lekar.

Dr Marjot, iz Vejbridža u Sariju, sada razmišlja o doktoratu sa skraćenim radnim vremenom, koji bi mu mogao trajati do 102. godine.

Rekao je da je njegova diploma rezultat napornog rada jer mu pamćenje nije kao što je nekad bilo.

Dajući savet onima koji razmišljaju o tome da nastave obrazovanje u poznim godinama, rekao je: „To je malo kockanje, ali glavna stvar je da ako ste zainteresovani, onda nastavite."

- Imao sam sreće što sam imao učitelje svetske klase i bilo je to veoma pozitivno iskustvo. Mislim da je važno da uvek nastavite sa izazovima, čak i kada starite - rekao je dr Marjot.

 

 

Penzionisani psihijatar, čija je supruga umrla nakon 65 godina braka, rekao je da mu je magistarski kurs bio važan kako bi se nečim zaokupio.

Profesorka Stela Sendford, koja je predavala dr Marjotu i bila mu supervizor disertacije, rekla je da je on došao u Kingston pošto je već imao sjajnu karijeru, kao i da je sa sobom doneo bogato znanje i iskustvo u razrednu diskusiju.

- Znamo da u učionici raznolikost čini bogatije i interesantnije diskusije i ne smemo zaboraviti da to uključuje generacijsku raznolikost - rekla je profesorka, a prenosi BBC.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike