Dušan Stojić, majstor sa iglom i mastilom: Njegove realistične tetovaže samo što ne progovore!

08.08.2021

18:30 >> 21:33

0

Najbolji radovi nastaju onda kada tatu majstoru date slobodu, kaže za 24sedam tatu majstor poznat pod imenom Dust Tatoo

Dušan Stojić, majstor sa iglom i mastilom: Njegove realistične tetovaže samo što ne progovore!
Copyright Privatna arhiva/Dust Tatoo

Dušana Stojića, tatu majstora iz Beograda, primetili smo na Instagram profilu pod imeno Dust Tatoo jer njegovi tetovirani portreti samo što ne progovore i to je ono što ga posebno izdvaja, kao i posebna umetnička crta.

Pročitajte i ovo:

Privatna arhiva/Dust Tatoo

Kada je neko po zanimanju grafički dizajner, onda će i njegove tetovaže biti takve – precizne i sa jasnom idejom. Dušan kaže da se za tetoviranje zainteresovao još u srednjoj školi:

-Uvek sam voleo crtanje, umetnost i grafite, koje sam i radio jako dugo. Počeo sam da tetoviram pre jedanaest godina i prvu tetovažu sam uradio na sebi. Na taj način sam želeo da steknem osećaj kako treba rukovati mašinom. Kasnije, velki broj mojih prijatelja i poznanika je bio voljan da mi ustupi svoju kožu kao platno.

Privatna arhiva/Dust Tatoo

Kako ste učili zanat i usavršavali se?

-U početku su to bili razni tutorijali na Jutjubu, kojih je tada bilo veoma malo, dok ih sada ima u velikom broju i snimaju ih vrhunski majstori. Kasnije sam počeo da posećujem seminare i konvencije u inostranstvu i da razmenjujem iskustva sa kolegama.

Privatna arhiva/Dust Tatoo

Šta je bitnije kod tatu majstora: talenat ili trud i rad?

-Svaki majstor može da potvrdi da što veći broj radova uradi, veći je napredak. Tetoviranje je jedno od onih zanimanja koje zahteva mnogo konstantne vežbe, kao kada svirate neki instrument ili se bavite sportom.

Privatna arhiva/Dust Tatoo

Koja je bila najneobičnija tetovaža koju ste uradili?

-Ne znam koliko moj odgovor može biti merodavan, sve je stvar ukusa. Možda je rad koji je najviše pažnje privukao rukav koji izgleda kao zmijska koža. Zbog izuzetno sitnih detalja i zanimljive ideje ljudima je neobična i jako upečatljiva ta tetovaža.

Privatna arhiva/Dust Tatoo

Šta obično traže žene a šta muškarci? Ko se više od njih tetovira?

-Rekao bih da se ova razlika možda više primećuje u Srbiji, gde se žene većinom odlučuju za sitnije tetovaže sa nekom simbolikom, a muškarci su uglavnom slobodniji po tom pitanju i odlučuju se za veći dizajn koji je neretko samo ukras na telu. U inostranstvu gde gostujem je situacija potpuno drugačija, podjednako rade velike tetovaže oba pola ali žene češće rade tetovaže na vidljivim mestima.

Privatna arhiva/Dust Tatoo

Da li ste nekada odbili neki zahtev?

-Ukoliko sam siguran da ideja koju klijent želi neće izgledati dobro, uvek odbijam i pokušam da predložim bolju ideju. Nekada su to prepravke tuđih radova za koje znam da nije izvodljivo da se poprave. Odbijam mesta za koja znam da se mastilo neće dobro primiti, kao što su šake ili stopala. Uvek se trudim da ispoštujem želje klijenata, ali najbolji radovi nastaju onda kada tatu majstoru date slobodu.

Privatna arhiva/Dust Tatoo

Kakve tetovaže najviše volite da radite?

-Crno-beli realizam je nešto što me najviše zanima i u tome najviše uživam. Volim kada klijent dođe sa idejom i prepusti mi u potpunosti sklapanje dizajna  koji kasnije prenosim na kožu.

Privatna arhiva/Dust Tatoo

Koju tetovažu biste voleli da uradite?

-Imam par izdvojenih portreta koje bih želeo da uradim, za koje do sada nije bilo prilike. Naravno originalne ideje su nešto što svaki tatu majstor uvek priželjkuje

Privatna arhiva/Dust Tatoo

Pročitajte i ovo:

Kakve vi imate tetovaže?

-Ovaj odgovor je verovatno neočekivan, jer sam jedan od retkih tatu majstora koji skoro da uopšte nema tetovaže. Mušterijama je to uvek zanimljivo. U planu imam dosta tetovaža, ali uvek je najteže za sebe uraditi dizajn, tako da su moje tetovaže još uvek u procesu nastajanja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike