Ginisov rekord u jedenju najljućih papričica na svetu: Kanađanin za šest minuta pojeo 50 komada, a ukupna cifra tek zaprepašćuje (VIDEO)

03.10.2023

12:22

0

Autor: K. B.

Kanađanin Majk Džek postavio je brzinski svetski i Ginisov rekord u jedenju karolina riper najljućih papričica na svetu

Ginisov rekord u jedenju najljućih papričica na svetu: Kanađanin za šest minuta pojeo 50 komada, a ukupna cifra tek zaprepašćuje (VIDEO)
Copyright Freepik

Paprika karolina riper (eng. Carolina Reaper), sa svojih prosečnih 1,64 miliona skolvila toplotnih jedinica, smatra se najljućom paprikom na svetu, stotinama puta ljućom od halapenjo paprike.

Majk je izgradio svoju toleranciju na ljutinu tokom poslednjih 20 godina, ali i dalje oseća intenzivan šok ljutine pri svakom pokušaju. Prvi zalogaj je najgori, a svaki sledeći postaje još žešći i vrući kako paprike dodiruju nova mesta u ustima. Bol u ustima, iako neprijatan, nije toliko loš kao bol u stomaku koji nastaje nakon konzumiranja ove ljute paprike.

 

 

Nakon što je postavio Ginisov rekord, Majk je nastavio da jede papričice i pojeo ukupno 135 komada kako bi stigao do drugog mesta na tabeli lidera League of Fire Reaper Challenge, koja prati pokušaje da pojede najviše karolina riper papričica u jednom sedenju. Bol može trajati i do 14 sati nakon konzumacije papričica.

Majk, koji je vegan, ne koristi mleko ili alternative kako bi ublažio ljutinu, već pije vodu da bi razblažio paprike i kiselinu u stomaku. Nakon povraćanja, pije kokosovu vodu da bi nadoknadio elektrolite i jede tešku hranu da bi dodatno razblažio preostale paprike u stomaku.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike