Ljubavna avantura na tavanu: 10 godina skrivala ljubavnika, muž mislio da imaju duhove (VIDEO)

29.07.2023

12:30

0

Autor: K. B.

Neverovatna istinita priča o ženi koja je decenijama krila ljubavnika na tavanu

Ljubavna avantura na tavanu: 10 godina skrivala ljubavnika, muž mislio da imaju duhove (VIDEO)
Copyright Pixabay

Fred Osterajh, bogati proizvođač tekstila poznat po proizvodnji kecelja, primetio je radnicu Doli Hedrik, čiji je otac bio nemački migrant, u svojoj fabrici. Uskoro su se zaljubili i venčali, ali njihova sreća nije dugo trajala. Nakon smrti svog devetogodišnjeg sina Rejmonda, par je zapao u probleme. Spekulacije o Fredovom alkoholizmu i nezadovoljstvu Doli u bračnom životu počele su kružiti u njihovoj maloj sredini.

Jednog dana, Doli je poslala mladog radnika Ota da popravi njen šivaći stroj. Kada je Oto ušao u kuću, zatekao je Doli golu, a taj susret označio je početak njihove tajne ljubavne veze. Kako bi izbegli tračeve, Doli je osmislila plan da Ota skloni na tavanu. On je pristao, i tako je Oto živeo na tavanu, dok je Fred ostao nesvestan svega.

Pixabay
 

Međutim, Fred je počeo primetiti čudne zvukove i senke po kući, a tvrdio je da mu nestaju cigarete. Doli ga je uveravala da mu se to samo čini, što je dovelo do Fredovog sumnjanja u sopstveno psihičko stanje. Pokušali su rešiti problem preseljenjem u Los Anđeles, ali duh ili, kako se ispostavilo, ljubavnik na tavanu pratio ih je. Fred je počeo sve više piti, a brak je počeo pući.

Noć 12. avgusta 1922. donela je strašan obrt. U sred žestoke svađe, Oto je izleteo sa tavana noseći dva pištolja. Borili su se za oružje, a Oto je ubio Freda s tri hica. Nakon toga, Oto i Doli smislili su plan da se predstave kao žrtve provalnika. Vlasti su poverovale u tu verziju i slučaj je ostao nerazjašnjen, a Doli je nasledila Fredovo bogatstvo.

 

 

Doli je nastavila svoj život i započela nove ljubavne veze, uključujući vezu s advokatom Hermanom. Njoj je bio poklonjen vredan sat koji je pripadao Fredu, a ona je tvrdila da ga je pronašla ispod prozora. Kasnije, kada je ta veza prekinuta, Doli je odvela drugog ljubavnika, Roja, i zamolila ga da se reši pištolja kojim je ubijen Fred. Roj je bacio pištolj u reku, a Doli je drugi pištolj dala komšijama da ga zakopaju u dvorištu.

Kada su se komšije obratile policiji o sumnjivim radnjama, policija je pronašla pištolj iz reke i uhapsila Doli. Ipak, nisu uspeli dokazati da su baš ti pištolji korišćeni za Fredovo ubistvo, pa je Doli oslobođena.

Dok je bila u zatvoru, Doli je zamolila svog advokata da poseti njenog "polubrata" na tavanu. Iznenadujuće, mladi Oto je proveo deset godina skriven na Doli tavanu, pišući novele. Tokom tog vremena, postao je gotovo njen ljubavni rob.

Konačno, istina je isplivala na videlo, a Doli je optužena zbog zavere za ubistvo supruga. Nakon suđenja, i pored iznesenih dokaza, porota je oslobodila Doli.

Doli je nastavila svoj život s novim ljubavnikom, a Oto se preselio u Kanadu, gde je radio kao portir. Njegov slučaj ubistva je zastareo, te je ostao poznat kao "Betmen iz Los Anđelesa".

Neverovatna istinita priča o ženi koja je decenijama krila ljubavnika na tavanu ostala je zapamćena kao jedna od najintrigantnijih epizoda iz 1930-ih u Sjedinjenim Američkim Državama.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike