“Glasovi ga naterali”: Lekari nisu mogli da veruju šta je čovek progutao (FOTO)

30.06.2023

22:18

0

Pacijent se žalio na snažne bolove u stomaku, a lekari su tada otkrili nešto što će prepričavati generacijama

“Glasovi ga naterali”: Lekari nisu mogli da veruju šta je čovek progutao (FOTO)
Copyright Pixabay

Društvene mreže su prepune neverovatnih rendgenskih snimaka raznih predmeta koji su se zaglavili u telima ljudi, ali jedan Gvatemalac je zaslužio neslavnu titulu "šampiona".

Nepoznati 52-godišnjak je dovezen u bolnicu sa iskrivljenim drvenim štapom dugim oko 30 cm u grlu, nakon što su ga "glasovi naterali" da to proguta, prenosi Dejli star.

Pacijent se žalio na snažne bolove u stomaku, a lekari su tada otkrili nešto što će prepričavati generacijama. Rendgenski snimak je jasno pokazao motku koja se prostirala od jednjaka do želuca.

Dodatni problem su predstavljali komadići drveta koji su se odlomili i izazivali ogrebotine u njegovom digestivnom traktu.

Nakon što je pacijent objasnio lekarima da je samo slušao "glasove", oni su pokušali više puta da izvade štap i piljevinu, ali bez uspeha.

Na kraju su bili primorani da izvrše operaciju tako što su napravili rez duž stomaka i izvukli strano telo sa te strane.

Pacijent je na kraju imao sreću što se nije ugušio, jer se komad drveta spustio dovoljno nisko da nije pritiskao dušnik.

Kasnije mu je, očekivano, dijagnostikovana šizofrenija.

"Ovo strano telo u jednjaku je najveće do sada prijavljeno", saopštio je portparol bolnice u Gvatemali.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike