Kupili ste ovaj skupoceni predmet za svadbu? Pazite, razvod može biti bliži nego što mislite

10.06.2023

18:44

0

Autor: K. B.

Istraživanje profesora Endrua Francisa i Huga Mialona s Univerziteta u Atlanti otkriva intrigantnu vezu između cene vereničkog prstena i dužine trajanja braka

Kupili ste ovaj skupoceni predmet za svadbu? Pazite, razvod može biti bliži nego što mislite
profimedia-0098641127 - Copyright Profimedia

Studija, sprovedena na uzorku od tri hiljade odraslih Amerikanaca koji su bili ili trenutno su u braku, ukazuje da postoji mala verovatnoća da će brakovi započeti raskošnom ceremonijom i sa skupocenim vereničkim prstenom opstati na duže staze.

Prema rezultatima istraživanja, ljudi koji su uložili veliku svotu novca u verenički prsten imali su veću sklonost ka razvodu. Muškarci koji su potrošili između 2000 i 4000 dolara na prsten imali su 1,3 puta veću verovatnoću za razvod u poređenju s onima koji su potrošili manje od 2000 dolara. Prosečna cena prstena među ispitanicima bila je oko 2500 dolara.

Profimedia
 

Istraživači su takođe istražili kako cena same ceremonije venčanja utiče na trajanje braka. Parovi koji su potrošili 20.000 dolara ili više na venčanje (isključujući cenu prstena) imali su čak 3,5 puta veću verovatnoću za razvod u odnosu na one koji su potrošili manje novca na proslavu. Finansijski teret koji donose raskošna i skupa venčanja može izazvati stres, koji na kraju utiče na sam brak. Stoga, velika venčanja mogu biti indikacija da su se parovi venčali iz pogrešnih razloga.

Ovo istraživanje otvara važnu temu o uticaju materijalnih vrednosti na kvalitet i trajnost braka. Ono naglašava važnost usklađivanja prioriteta i komunikacije unutar partnerstva, izdvajajući ih od površnih aspekata koji mogu biti obmanjujući u pogledu stvarne sreće i blagostanja bračnog para.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike