Ne idite u krevet bez večere

05.10.2020

12:28 >> 20:14

0

Autor: 24sedam

Kazna kojom roditelji ne bi trebalo da se služe

Ne idite u krevet bez večere
Copyright profimedia

Postavite sebi pitanje da li je odlazak u krevet na prazan stomak korisno za vas ili vaše det, ili vam možda više šteti nego što koristi. Ako ne znate odgovor na ovo pitanje, pronađite ga u sledećoj priči.

Iako mnogi režimi ishrane predviđaju kraj dana bez večere  smatrajući baš to ključem za skidanje kilograma, znajte da izbacivanje večere iz svakodnevne rutine ima svojih mana. Čak se mnogi nutricionisti slažu da ćete preskakanjem večere samo dobiti još koje kilo viška. Dakle, ako preskočite večeru, osećaj gladi može vam ometati san, pa stručnjaci upozoravaju da u krevet ipak ne idete gladni, jer ćete se naredni dan mogli probuditi vrlo iscrpljeni. Naučno objašnjenje je da glad održava mozak budnim zbog čega nećete ni dobro ni dugo spavati. Takođe odlazak u krevet praznog stomaka, moglo bi usloviti jutarnje prejedanje, dostizanje nezdravog nivoa šećera u krvi, te  ako nastavite sa istom večernjom praksom i do poremećaja metabolizma. Vašem telu je potrebna energija 24 sata dnevno, tako da morate praktikovati redovne obroke od jutra do večeri da bi imalo najbolji nivo efikasnost za dnevne aktivnosti.

Suština nije u izbacivanju obroka, već u njegovom redukovanju. Potrudite se da večerate zdravo i barem dva-tri sata pre spavanja, kako biste izbegli probleme.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike