Bilo da se vozite gradskim ili međugradskim prevozom: Sigurno ste primetili 11 najiritantnijih vrsta putnika

02.05.2023

19:15

0

Autor: Z. A.

Svakoga dana sretnete bar jednog tipa sa ove liste

Bilo da se vozite gradskim ili međugradskim prevozom: Sigurno ste primetili 11 najiritantnijih vrsta putnika
profimedia-0708394920 - Copyright Profimedia

Putovanje bez živopisnih a već standardnih pojedinaca je gotovo nemoguće.

Bilo da putujete tri stanice do posla ili pak svakoga jutra idete na posao u drugi grad, uvek se nađe barem jedan koji se ponaša se kao da je sam na svetu ili smatra da se svi njemu moraju prilagoditi.

Da ceo autobus mora da sluša njegovu svađu s devojkom, klip sa YouTuba, razgovor na spikerfon s komšijom....

Možemo da ih svrstamo u više kategorija, a ima ih svuda - u javnom prevozu, u avionu, vozu, autobusu, na brodu...

1. Smrtno strahuje od promaje

Bilo leto ili zima, oni nikako ne podnose otvoren prozor bez obzira na to što je sve krcato ljudima, nedostaje kiseonika i što su neki putnici na ivici nesvestice.

Oni su u stanju da preskaču preko drugih samo da bi se dočepali prozora koji je otvoren i zatvorili ga. U isto vreme, ugledaju li nekoga da otvara prozor s druge strane, u stanju su glasno da protestuju i svađaju se.

Printscreen/Youtube/Glas Opova
 

2. Zauzima dva sedišta, na jednom je torbica

Upravo tako, i prave se da ne vide ljude koji stoje i rado bi i seli. Ako im se neko približi i usudi se' pitati je li slobodno, namrgođeno uzimaju svoju torbicu sa sjedala dok ga u isto vreme gledaju kao smrtnog neprijatelja.

Ovakvima nije nimalo neugodno gledati trudnicu kako stoji, važno da oni i njihove torbe i torbice sede.

3. Sprinter u niskom startu

To su likovi koji autobus ili tramvaj čekaju „u niskom startu“, procenjuju konkurenciju, mere udaljenost, preračunavaju opasnost da ih netko preduhitri, a čim se otvore vrata, jurišaju unutra odguravajući laktovima sve oko sebe.

To rade čak i ako prevoz čeka svega nekoliko putnika, što znači da će sedećih mesta biti i više nego dovoljno, to im je jednostavno u krvi.

Pexels
Vožnja gradskim

4. Skida cipele, a možda i čarape

Ovakvi likovi su najopušteniji putnici. Oni su seli u svoje sedište, putovanje je započelo pa skidaju obuću kako bi se osećali udobnije. Dobro je dok imaju čiste čarape, ali nije uvek tako.

Nakon izuvanja u stanju su da izvade špek i luk iz torbe, pristojno ponude najbližem putniku i navale. Na kraju će izvaditi i čačkalicu.

5. Traži žrtvu kojoj bi pričao

Ova vrsta zna da bude stvarno naporni, posebno na dugim putovanjima. U stanju su satima pričati o sebi, svojoj porodici, dogodovštinama, vaditi slike i pokazivati itd. U isto vrime ni najmanje ih ne zanima šta drugi čovek ima da kaže, jer, eto, to im je dosadno i naporno.

Pexels
Vožnja gradskim

6. Dežurni zavodnik

Taj će se pokušavati udvarati svakoj ženi koja s njime uspostavi kontakt očima, makar to bilo nesvesno i trajalo delić sekunde. On to shvata kao poziv i pokušava da započne razgovor.

Oni hrabriji odmah krenu s obasipanjem komplimentima - „kakva krasna torbica“, „ovakve oči u životu nisam video“, „ma uzmi moj broj mobilnog, mogli bismo se malo zabavljati“...

7. Uređuje nokte grickalicom

Verovali ili ne, i to postoji. Pa tako pojedinci sednu u npr. tramvaj, izvade grickalicu i režu nokte, a oni lete na sve strane.

Putnici panično zure u njih strahujući da ih koji komad ne pogodi, a nakon što su svi nokti na rukama odrezani, odahnu jer se nije izuo i nastavio posao na nogama.

Pexels
Vožnja gradskim

8. Preglasno priča ili sluša nešto na mobilnom

Opet pojedinac koji misli kako se celi svet treba njemu podrediti. Njega baš briga što netko mora slušati kako se on raspravlja sa ženom ili sluša glasno muziku na mobilnom.

U ovu kategoriju ulaze i oni koji sami igraju igrice na mobitelu ili time zabavljaju svoju decu, a kao da nisu čuli da su slušalice već davno izumiušljene.

9. Naslanja se na tuđe sedište

To su oni primerci koji se osećaju komotno, kao da su kod svoje kuće pa se ležerno naslone na nečije uzglavlje bez obzira što smetaju ili svoju zadnjicu uguraju nekome u krilo iako nema gužve i nema nikakve potrebe za takvom bliskosti.

Neki znaju da sednu na rukohvat nečijeg sedišta jer, eto, baš im je tako zgodno dok čavrljaju s nekim.

Pexels
Vožnja gradskim

10. Ljubavni parovi koji zaborave gde su

Lepo je videti zaljubljen par, ali nije prihjatno gledati i slušati ih kako iskušavaju jedan drugome slinu pola metra dalje. I to traje, i traje, i traje... Ponekad se stvar izuzme kontroli pa krene suptilno hvatanje za grudi, noge, guranje ruku pod odeću...

11. Udarač sa zadnjeg sedišta

On ne primećuju ili ne žele videti kako to što treskaju nečije sedište nije nimalo prijatno putniku koji to trpi. Jednako je i s konstantnim lupkanjem nogom, ljuljanjem, guranjem sedišta stalnim ustajanjem i uznemiravanjem ostalih itd.

Pexels
Vožnja tramvajem

Da li i vi svakoga dana srećete neke od opisanih kategorija ljudi?

Podelite sa nama vaša zapažanja u komentaru.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike