Da li ste zaljubljeni, ili ga volite? Stručnjak otkriva u čemu je razlika

26.05.2022

11:23

0

Prema rečima terapeuta Kernera, postoji definicija ljubavi i zaljubljenosti i ove dve stvari se prilično razlikuju

Da li ste zaljubljeni, ili ga volite? Stručnjak otkriva u čemu je razlika
Ljubav 2 - Copyright Pixabay

Ukoliko ste već nekoliko meseci u vezi i sve ide dobrim tokom, sigurno i često mislite na svog partnera. Još i ako osećate neopisivu sreću, ali i ljubomoru u pojedinim situacijama, sigurno se pitate da li je u pitanju prava ljubav.

Prema rečima terapeuta Kernera, postoji definicija ljubavi i zaljubljenosti i ove dve stvari se prilično razlikuju.

Ljubav je topao osećaj, entuzijazam i posvećenost drugoj osobi dok je drugoj zaljubljenost opsesivno jak osećaj i divljenje. U suštini, ljubav je dublji osećaj i posvećenost nekome, dok je zaljubljenost "faza medenog meseca". 

Profimedia
 

- Na početku veze osećate uzbuđenje i euforiju i često vas prati požuda. ako se osećate opsesivno, neracionalno uzbuđeno i "napaljeno", onda ste u fazi zaljubljenosti. Zbog nje se osećate odlično, ali i malo nesigurno jer vam je sve novo. Ljubav je nešto što se kultivira tokom dužeg perioda, kada upoznajete nekoga i gradite povezanost. Kreirate i emocionalnu sigurnost, a pred tom osobom možete da pokažete da ste ranjivi - rekao je Kerner.

Profimedia
 

Ističe da, kada volite neku osobe, znate njihove lične detalje i osećate se sigurno da otvoreno razgovarate. Ipak, ljubav i zaljubljenost ne isključuju jedno drugo. 

- Zaljubljenost je pozitivna ako je uzvraćena, a negativna je ako nije. Samo vreme će pokazati da li će se zaljubljenost pretvoriti u dugoročni osećaj ljubavi - kaže Kerner.

Profimedia
 

Poručuje da postoje neke stvari kojima možete da ojačate svoju vezu i pređete iz "faze medenog meseca" u pravu povezanost. Prva je da date svojoj vezi vreme. Obavezno komunicirajte i naučite da napravite kompromis. Najvažnija je vaša posvećenost koja je to što će dovesti do povezanosti koja je potrebna da se rodi ljubav.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike