Život robinje najbogatijeg sultana ostavlja bez teksta! Prelistavao je časopise i govorio "Želim ovu ili onu ženu", a zatim ih poručivao

21.04.2023

22:25

0

Autor: M. Vu.

Džilijam Loren, devojka koja je provela 18 godina u haremu sultana od Bruneja i njegovog brata princa Džefrija, napisala je knjigu "Neke devojke"

Život robinje najbogatijeg sultana ostavlja bez teksta! Prelistavao je časopise i govorio "Želim ovu ili onu ženu", a zatim ih poručivao
Sultan od Bruneja - Copyright Profimedia

Sultan od Bruneja Hasanal Bolkijah (77), koji već decenijama suvereno vlada Brunejima, važi za jednog od najbogatijih sultana ikada, a njegovo ime je postalo sinonim za bahatost i blud i nemoral. Propisao je 2019. godine stoge zakone, a živi po potpuno drugačijim načelima u u palati sa 1.788 soba, 257 kupatila, 5 bazena, džamijom, salom za bankete i garažom u kojoj je parkirano 110 automobila.

Koliko je njegovo bogatstvo pokazuje i činjenica da je za 50. rođendan želeo da mu peva pokojna pop legenda Majkl Džekson, te je samo za tu priliku izgradio stadion i za tri koncerta dao 17 miliona dolara.

Sa druge strane, njegov mlađi brat, princ Džefri, ga prati u stopu u svim nemoralnim postupcima. Naime, on provodi vreme u drugoj palati, posebno uživa na jahtu od 152 metara kojoj je dao ime "Si*e" i dva broda "Bradavica 1" i "Bradavica 2". Obojica su poznata širom sveta po orgijama i haremima u kojima preovladavaju maloletne devojke.

Upravo Džilijam Loren, devojka koja je provela 18 godina u haremu sultana od Bruneja i njegovog brata princa Džefrija, napisala je knjigu "Neke devojke" u kojoj je otkrila sve njihove mračne tajne. Po dolasku su ona i druge devojke morale da predaju svoj pasoš, čak ni palatu nisu mogle da napuštaju, a bile su primorane da se klanjaju svakom članu porodice i nisu smele da im se obraćaju bez dozvole.

- Radi se o dvostrukim standardima. Imaju novca više nego bilo ko drugi - kaže Loren.

Profimedia
 

Ona je gotovo dve decenije provela u haremu i tvrdi da su je po dolasku u Brunej upozorili da paze šta radi, jer je neprekidno bile pod nadzorom, a od nje su tražili da oslabi uz primenu talbeta za mršavljenje.

Loren je morala da se klanja članovima vladajuće porodice svaki put kada bi prošli pored nje. Nije smela da im se obraća bez dozvole, a dok je stajala pored Džefrija morala je da pogne glavu kako bi izgledala niže od njega. On je, navodno, voleo američke automobile, odeću i muziku, a naročito su ga privlačile mlade Amerikanke.

- Prelistavao je časopise i govorio "Želim ovu ili onu ženu", a zatim ih poručivao. U haremu je bilo najviše devojaka sa Filipina od kojih su mnoge imale samo 15 godina. Bile su smeštene u Džefrijevu palatu i nisu smele da je napuštaju. Ludite od dosade - rekla je pre nekoliko godina Loren.

Odabrana je tek posle nekoliko meseci, a tada su je odvezli u drugu zgradu i zaključali.

- Prošla su četiri sata pre nego što se princ pojavio. Posle sek*a je legao pored mene na tri sekunde, pljesnuo me po zadnjici i rekao da je bilo dobro, ali da kasni na sastanak - piše Loren.

Prvi put su haremi i orgije razotkriveni u Brunejima kada je bivša Mis Amerike Šenon Marketić 1997. godine tužila princa Džefrija i sultana Hasanala, jer joj je agencija ugovorila jednodnevni posao za 3.000 dolara, a umesto toga je postala seksualna robinja sultanovog brata. Bila je prisiljena da pleše svaku noć u prinčevom privatnom klubu. Kada se vratila u SAD tužila ih je za 10 miliona dolara.

Profimedia
 

Međutim, sudski porces se okončao time što je braći odobren imunitet od zakonskog gonjenja, s obzirom da se nalaze na čelu države. U sudskim dokumentima stoji i da je Marketićeva svedočila da je pored nje bilo još od 30-100 žena u sultanovom haremu.

Sultan ove državice u aprilu 2019. je dospeo o centar svetske javnosti kada je pooštrio ionako rigorozan zakon iz 2013. baziran na šerijatskom pravu. Tako su danas u Bruneju na snazi brutalne kazne koje uključuju kamenovanje do smrti, amputaciju udova, bičevanje, i to za dela koja se u većini zemalja čak i ne tumače kao prekršaji - prevara, vanbračna trudnoća, nošenje neprikladne odeće, homoseksualizam...

Ipak, dok se vladarska porodica dobro zabavlja, ovo ne važi za ostatak zemlje - na Bruneju je zabranjen alkohol, ne postoje diskoteke, noćni klubovi, a zabranjeno je i slavljenje Božića, čak i ukrašavanje izloga krajem godine! Malobrojnim hrišćanima dozvoljeno je da ga proslave u svoja četiri zida, ali bez javnih obeležja.

Nasuprot svim zakonima koje je doneo, sam sultan živeo je i živi ekstravagantno i raskalošno, a njegove godine su obojene skandalima i bahatošću.

Bonus nvideo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike