Suviše lično

24.09.2020

13:00 >> 13:07

0

Razmislite dva puta pre nego što ženi postavite ova pitanja

Suviše lično
Copyright Profimedia

Naučeni smo da ženu nikada ne pitamo za godine i kilažu. Zašto na listu nekulturnih pitanja niko nije stavio i „Zašto još nemaš dete’“ ili „ Kada ćeš se udati?“ Upravo ta pitanja se danas postavljaju svakoj neudatoj ženi bez dece, već posle tridesete godine. I koliko god da su ponekada dobronamerna, takva pitanja su prosto suviše lična i neumesna.

Isti je slučaj i sa rađanjem dece. Odluka o potomstvu je toliko lična da kada vam padne na pamet da nekome postavite takvo pitanje, zaustavite se. Pitanja koja se odnose na ženski biološki sat, vrlo su nametljiva i mogu kod žene izazvati bolne emocije, jer nikada ne znate sa čim se suočava žena ili bračni par i kroz šta prolaze. Možda je u pitanju neplodnost, možda su upravo prošli krog pobačaj, možda nemaju sreće sa začećem ili prosto ne žele decu. Šta god bilo, to je samo njihova stvar i ne tiče se nikoga drugog.

Na spisak nedozvoljenih pitanja svakako bi trebalo dodati i „Da li si se ti to malo ugojila“? U raspravu o nečijoj težini ne ulazite – nikada, osim ako niste lekar ili lični trener te osobe. Bez obzira na vašu nameru, pitanje „Da li si se malo popravila“, neće biti dobro prihvaćeno. Tu leži i zamka. Ako žena pita „Da li sam se ugojila“, poželjan odgovor je NE. Niko ne želi naglas da čuje da ima pet ili deset kilograma više. Ako mislite da će to pitanje nekoga motivisati da smrša, razmislite ponovo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike