Zmije ne vrebaju samo na tlu, nego i iz vazduha: Posle ovih snimaka sa zebnjom ćete gledati iznad sebe (VIDEO)

06.04.2023

10:14

0

Zubi i otrov ovih zmija su prilagođeni za lov na plen, pa mogu biti vrlo opasni za čoveka

Zmije ne vrebaju samo na tlu, nego i iz vazduha: Posle ovih snimaka sa zebnjom ćete gledati iznad sebe (VIDEO)
Copyright Printscreen/Youtube/Discovery UK

Mnogi ljudi se plaše zmija, pa ih i sama pomisao na ove gmizavce užasava. Međutim, postoje jedinstveni primerci ovih stvorenja koji lete.

Leteće zmije su poznate po tome što mogu da “lebde” u vazduhu na neverovatno velikim razdajinama. Ako ste se već uplašili, ne morate da brinete. Ove životinje obično žive u tropskim šumama, tako da je nemoguće da vam jedna od letećih zmija padne na glavu na našim prostorima.

Ove životinje se hrane raznim vrstama insekata i malih životinja, ali to ne znači da su bezopasne. Njihovi zubi i otrov su prilagođeni za lov na plen, pa mogu biti vrlo opasni za čoveka. 

Srećom, njihov glavni mehanizam odbrane je kamuflaža - njihova koža je često obojena u boje okoline, što im omogućava da se savršeno uklope u okruženje i izbegnu opasnosti.

Leteće zmije su takođe poznate po svojoj sposobnosti da se drže na granama i tankim grančicama i da lete visoko iznad tla. To ih čini veoma efikasnim lovcima i izuzetno prilagodljivim stvorenjima.

Iako su leteće zmije zastrašujuće za neke ljude, one su ipak fascinantne i zanimljive životinje koje su vredne pažnje i istraživanja. Ako budete u prilici da vidite jednu od ovih neverovatnih zmija, sigurni ćete biti zadivljeni njenom gracioznošću.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike