Džek Ma više nije najbogatiji Kinez

25.09.2020

10:00 >> 08:45

0

Autor: S.Kalaba

Na listi milijarder pretekao ga je Džong Šanšan

Džek Ma više nije najbogatiji Kinez
Copyright Džong Šanšan Profimedia

Džong Šanšan, osnivač popularnog kineskog brenda flaširane vode Nongfu Spring pretekao je osnivača Alibabe Džeka Ma na listi najbogatijih ljudi u Kini, pokazuje Blumbergov indeks milijardera.

Žong je donedavno bio treći najbogatiji Kinez. Prema najnovijim podacima njegovo bogatstvo dostiglo je 58,7 milijardi dolara. Bogatstvo Džeka Ma procenjeno je na 56,7 milijardi dolara.

Za razliku od Džeka Ma i Ponija Ma, osnivača Tensenta, Džong se ne bavi visokom tehnologijom, prenosi CNN. Osim udela u brendu Nongfu Spring, direktor je farmaceutske kompanije Peking Vantai koja se bavi proizvodnjom vakcina.

Profimedia

Žong je poznat kao veoma povučena osoba koja nema puno prijatelja među preduzetnicima zbog čega je dobio nadimak „vuk samotnjak“. U Kini je poznat po tome što je izgradio dve kompanije i svaka vredi oko deset milijardi dolara.

Žonog je rođen u Hangdžou i tokom kineske kulturne revolucije je napustio osnovnu školu. Kasnije je radio kao građevinski radnik, novinski izveštač i agent za prodaju pića, pre nego što je osvnovao sopstvenu kompaniju.

Prema proračunima Blumberga, Džongova procenjena neto vrednost prošlog meseca bila je 20 milijardi dolara – što sugeriše da je utrostručio bogatstvo za samo nekoliko nedelja.

Kina ima najviše milijardera na svetu, više od SAD i Indije zajedno. Procenjuje da će ove godine u Kini biti stvoreno oko 100 novih milijardera.

-To je “jedan svaka četiri dana. Dva nedeljno”, rekao je Rupert Hudžvrf, predsednik kompanije za istraživanje bogatstva Hurun Repor .

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike