Nećete verovati: Oni biraju jednog partnera za ceo život

10.02.2023

14:16

0

Autor: M. J.

Kada vide nekog koga vole, počinju da plešu, da bi im pokazali koliko su radosni što su se sreli

Nećete verovati: Oni biraju jednog partnera za ceo život
Pingvin - Copyright Pixabay

Postoji nešto slatko, možda čak i romantično u udvaranju pingvina. Nakon što su mesece proveli na moru, u lovu na ribu i kupanju u najledenim vodama, ženke od muškog pingvina imaju potpunu zaštitu, a ono što je neverovatno da su posvećeni jedno drugom do kraja života.

Printscreen/YouTube/ hmmmp
 

Međutim nisu baš sve vrste pingvine verne oni se mogu pariti sa mnogim drugim pingvinima u koloniji za razmnožavanje pre nego što slete u gnezdo. 

Profimedia
 

Izuzetak je kada, mužjak koji je u paru ne uspe da se vrati u gnezdo, njegov usamljeni partner može da se složi sa drugim mužjakom. Kada poslušna partnerka tog mužjaka iz prošle sezone stigne u gnezdo i ako bi  na njenom mestu pronašla novu ženku, dolazi do tuče.

Printscreen/YouTube/ hmmmp
 

Originalna ženka obično pobeđuje. Oni ne mare za ponos i ne znaju za stid. Kada vide nekog koga vole, počinju da plešu, da bi im pokazali koliko su radosni što su se sreli.

Profimedia
 

Nesebični su u roditeljskoj ulozi i dijele odgovornost u vaspitanju i hranjenju mladunaca. Zajedno grade i gnijezda za njih. Prema mladuncima su nježni i privrženi su im. Pingvinima je komunikacija veoma važna, pa su stalno sa partnerom.

BONUS VIDEO:


 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike