Put samo za najiskusne vozače

04.10.2020

13:00 >> 08:29

0

Autor: A.G.

Više od dva sata vožnje za samo osam kilometara

Put samo za najiskusne vozače
Copyright Profimedia

Kako zamišljate put dug 8 km za koji vam neko kaže da ćete ga automobilom prelaziti puna dva sata? da li baš ovako?

Put je toliko nezgodan da oni koji su ga prošli kažu da za njega treba mnogo živaca, te ponekad i više od dva sata vremena da se pređe. U pitanju je zmijoliki planinski prolaz na granici Južne Afrike i Lesota koji vodi kroz dolinu i kristalno plavu reku.

Naime, Sani Pass put već na prvi pogled izaziva vrtoglavicu. Počinje na 1544 metra nadmorske visine i penje se sve do 2876 metara. Dobra vest je da putem prolazite pored brojnih apartmana za turiste smeštenih u raskošnim vilama i resortima u prirodi. U njima se možete odmoriti pa nastaviti put dalje.

Profimedia

Južnoafrički zakon dozvoljava vožnju samo terencima. A koliko je ovaj put opasan govori i činjenica da je svaka krivina dobila svoj vrlo morbidni nadimak zbog nesreća koje su se tu dogodile. Postoji čak i mogućnost da vas južnoafrički „redari“ jednostavno vrate nazad ukoliko primete da vaš auto nije dovoljno izdržljiv za ovakav put. Ali za one koji se hrabro suoče sa ovim krivudavim putem i pređu ga, bivaju nagrađeni za podvig, pićem i obrokom u baru koji nosi naziv „Najviši pub u Africi“ – na gotovo 3000 metara nadmorske visine.

Oni manje hrabri najbolje da se prepuste lokalnom vodiču koji bolje poznaje put i uživaju u pogledu na prirodu koja vas okružuje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike