U ovoj zemlji roboti govore čak 23 jezika

20.12.2022

13:16

0

Autor: 24sedam

U njoj žive i najsrećnji ljudi na svetu

U ovoj zemlji roboti govore čak 23 jezika
Finska - Copyright Pixabay

Prema istraživanju Ujedinjenih nacija, najrećnija zemlja na svetu nalazi se na severu i upitanju je Finska. Naime, iako ih okružuje često okrutna klima, Finci su zadovoljni prirodom i načinom na koji je država Finska uređena.

Unsplash
 

Finska predstavljaju jednu od najsigurnijih zemalja, a pri tome i jednu od bogatijih zemalja Evrope. Školstvo i zdravstvo u ovoj zemlji su besplatni i odlično uređeni. Sve što im je potrebno za zadovoljan život, Finci imaju.

Pixabay
 

U istraživanje UN-a uključen je i bruto domaći proizvod po glavi stanovnika, kao i nedostatak korupcije, uređenje socijalnog sistema, stepen društvene slobode, zdravlje i sam životni vek Finaca.

Ključ je u ulaganju u budućnost nacije, i u samo obrazovanje, što Finsku stavlja na stabilno mesto liste OECD-a. Ulaganje u obrazovanje, predstavljaju i školski roboti 2Eliasa, pri učenju jezika. Na ovaj način, ističu iz prosvete, deca su motivisana, aktivna i stiču dodatna, potrebna iskustva.

Naime, ovi roboti “govore” 23 jezika, prilagođavaju se potrebama i zahtevima učenika, a kada pogreše, oni ih ne kritikuju.

Pixabay
 

Ovakav način učenje jezika, i promene u obrazovanju, predstavljaju veliki korak u budućnost i veliko ulaganje u nove, mlade generacije. Finci napominju da je ključ sreće poštovanje, ulaganje u budućnost i stabilna demokratija.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike