Nostradamusovo predviđanje za osvajanje svemira 2023. godine šokiraće svet

25.11.2022

13:10

0

Među svojim predviđanjima za sledeću godinu, poznati i misteriozni astrolog govori o „svetlu koje će se ugasiti na Marsu“

Nostradamusovo predviđanje za osvajanje svemira 2023. godine šokiraće svet
Predviđanja Nostradamusa za 2023. - Copyright Profimedia

Nostradamus vekovima unazad fascinira ljude svojim predviđanjima. Iako datiraju iz 1500-ih godina i danas nije mali broj onih koji veruju da su njegove vizije veoma bliske savremenim događajima.

I već po tradiciji, pri kraju jedne i početku svake nove godine, na površinu ponovo izlaze Nostradamusova proročanstva koja treba da nam predvide šta bi nam nova godina mogla doneti.

Čovečanstvo će nastaviti svoje osvajanje svemira

Još jednom, legenda o Nostradamusu drži svoja obećanja. Među svojim predviđanjima za sledeću godinu, poznati i misteriozni astrolog govori o „svetlu koje će se ugasiti na Marsu“ 2023. godine. Za one koji veruju u njegov dar i vizije, to znači da čovečanstvo treba da dođe do velikog otkrića koje će uskoro omogućiti putovanje na Crvenu planetu.

Pixabay
Planeta

Ovo predviđanje može se povezati sa jednom od nedavnih vesti o svemirskom istraživanju. Naime, američki Artemis program lansirao je SLS raketu u svemir, zajedno sa Orion letelicom. Ovu misiju mnogi tumače kao nastavak misije do Meseca.

Osim toga, NASA i mnogi bogataši ulažu sve više novca da bi otkrili sve tajne Marsa, sa ciljem da ljudska vrsta jednog dana može da živi na njoj. To se najviše odnosi na Džefa Bezosa i Ilona Maska. Ne smatraju svi ovo direktnim predviđanjem Nostradamusa, ali definitivno, ljudska rasa će gledati ka svemiru u narednoj godini.

NASA/JPL-Caltech
Svemir

Nostradamus, legenda koja traje više od 450 godina

Mišel de Nostredam rođen je 14. decembra 1503. Kao mlad dečak, Nostradamus se među svojim vršnjacima isticao po izuzetnom pamćenju. Njegovi prijatelji sa Univerziteta u Avinjonu dali su mu nadimak „mladi astrolog“ zbog njegove ljubavi prema nebeskim pojavama kao što su zvezde padalice, meteori, zvezde, magla i još mnogo toga.

Profimedia
Nostradamus

Iako je bio primoran da napusti instituciju zbog pojave kuge, brzo se ponovo upisao na Univerzitet u Monpeljeu da bi stekao doktorat iz medicine. Radio je širom južne Francuske kao lekar i apotekar 1530-ih. Nekoliko godina kasnije, smrt njegove žene navela ga je da putuje po Francuskoj.

Mišel de Nostredam je 1555. objavio svoju knjigu „Proročanstva“. Njegova slava je bila tolika da je sama Katarina Mediči pozvala misterioznog apotekara na sud. Iako je u početku bio zabrinut za sudbinu kraljice, dočekan je sa počastima na njenom dvoru radi konsultacija. Nekoliko godina kasnije, uprkos veoma kontroverznim mišljenjima o njemu i njegovim proročanstvima, Nostradamusa je kraljica imenovala za lekara i savetnika kralja 1564. godine.

Profimedia
Nostradamus

Umro je dve godine kasnije, nakon navodnog kardiopulmonalnog edema. Nedostatak zvaničnih dokumenata, misterije oko njegovih predviđanja i popularna verovanja učinili su ga istorijskom i legendarnom figurom koja nastavlja da fascinira ljude četiri veka kasnije.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Envols

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike